Acuzațiile: ar fi primit, în 2008, 500.000 de euro mită de la primarul localității Jilava, Adrian Mladin (ex- PNL), pentru a interveni la prefectul de Buzău în cazul unei retrocedări de 15 hectare.

Complicii

În același caz au mai fost trimiși în judecată: Cristinel Bîgiu (ex-PNL), fost prefect și fost președinte al CJ Buzău, Roger Valeriu Nițescu – fostul șef de cabinet al lui Cristian David – și afaceristul Gheorghe Doloiu. Atunci când a fost acuzat la DNA, David a negat acuzațiile procurorilor.

Anchet a continuă în acest caz, la DNA, după ce Mladin a declarat că i-a dat mită și lui Bîgiu, aproximativ 700.000 de euro. În fața procurorilor DNA, Bîgiu a recunoscut și a precizat că 170.000 de euro au fost remiși lui George Scutaru – fost senator PNL, fost consilier prezidențial, 250.000 de euro lui Dan Ștefan Motreanu – deputat PNL, vicepreședinte al Camerei Deputaților, iar suma de 280.000 de euro ar fi utilizat-o personal la organizarea campaniei electorale din 2008 pentru alegerile generale și locale, precum și pentru finanțarea candidaților PNL.

MONITORIZAȚI AMBIENTAL

La data de 1 iulie 2014, Adrian Mladin – primarul din Jilava, și Roger Valeriu Nițescu – fostul director de cabinet al lui Cristian David, discută despre cei 500.000 de euro pe care i-au dus la Ministerul de Interne

 Mladin: Nu. Dar ascultă-mă puțin! Dacă punem pe hârtie deci, Bîgiu, ce și-a luat Bîgiu, eu vreau să te întreb pe tine că… de fapt aicea era uite, vezi?, David spune sus și tare: „Ce domn`e că n-am…”. Iar eu știu foarte clar că împreună am plecat din bancă, împreună ne-am dus la Minister…

Nițescu: Da, mă, știu.

Mladin: Și împreună i-ai dat banii.

Nițescu: Da.

Mladin: Da. Și acuma vine și mă ceartă, m-am întâlnit cu el, mă înțelegi..

Te-ar putea interesa și: