Adriana Ţicău, fost ministru al Comunicaţiilor, audiată DNA, în dosarul Microsoft

Adriana Ţicău, fost ministru al Comunicaţiilor, audiată DNA, în dosarul Microsoft

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Adriana Ţicău este audiată DNA, în dosarul Microsoft. Ea a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie însoţită de doi avocaţi.

În dosarul Microsoft, DNA a cerut preşedintelui aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Daniel Funeriu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2009 - 2012, pentru abuz în serviciu. Cererea a fost avizată, în 3 octombrie, de preşedintele Traian Băsescu, atât pentru Daniel Funeriu, cât şi pentru foştii miniştri Adriana Ţicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Gabriel Sandu.

Daniel Funeriu, unul dintre cei nouă foşti miniştri vizaţi în dosarul licenţelor Microsoft, a venit marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a da declaraţii, şi a plecat după aproximativ două ore, fără a face declaraţii.

Luni, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a fost la DNA pentru a prezenta probe în apărarea sa şi a da o declaraţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că lui Sandu nu i-a fost adusă la cunoştinţă nicio învinuire, astfel că demnitarul nu are calitate în acest caz.

În dosarul Microsoft, urmărirea penală nu a fost declanşată faţă de nicio persoană, au mai precizat sursele citate.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane chitate de Executiv în cadrul contractului.