Evenimentul Zilei > Actualitate > Adriana Ceaușescu – handbalista de top care a ajuns să pedaleze la profesioniști
Adriana Ceaușescu – handbalista de top care a ajuns să pedaleze la profesioniști

Adriana Ceaușescu – handbalista de top care a ajuns să pedaleze la profesioniști

Adriana Ceaușescu a fost vice-campioană națională de handbal, pe când juca la CS Slobozia, acum devenind una dintre cele mai bune cicliste din România

Adriana Ceaușescu a făcut 12 ani de handbal. A început la 8 ani și a terminat la 20, evoluând numai la CS Slobozia. O echipă valoroasă, cu care sportiva legitimată acum la SportGuru – BCR Racing Team a ieșit vice-campioană națională la juniori (18 ani), în 1995, după o finală cu Rapid București. A lăsat sportul pentru școală, dar nu a pierdut spiritul combativ. A revenit în competiții în 2014, de data asta pe bicicletă, nu pe „semicerc”.

Cursă dedicată exclusiv femeilor

„Ambele au farmecul lor. Și nu vorbim despre o diferență între un sport de echipă și unul individual, pentru că și ciclismul este tot unul de echipă”, ne-a spus Adriana. La handbal a fost „centru”, conducător de joc, foarte rar extremă, când jocul o cerea. „Vreau să fiu un exemplu, un model de motivație pentru tinerele care se apucă de ciclism”, a conchis sportiva de 39 de ani.

Adriana, care este și organizatoarea unei curse destinată exclusiv femeilor, Road Grand Pink, apare mereu pe podiumurile concursurilor de bicicletă, ultimul fiind un loc întâi, în ștafetă cu colega ei Ana-Maria Estera, la „4 Pedale”. Aceeași competiție la care debuta pe două roți acum 2 ani. „Am avut o bicicletă de 20 de kilograme, a fost un eșec total”, își aduce aminte râzând Adriana.

Adriana Ceaușescu nu este singura „handbalistă” din echipa de alergători și cicliști SportGuru. Și Iuliana Stroescu, alergătoare montană, ultramaratonistă, a făcut acest sport, la LPS Onești, timp de 10 de ani. Alexandru Ciocan, unul dintre cei mai buni cicliști din România, a făcut și el pentru o perioadă handbal, la Dinamo București.

Rezultate Adriana Ceaușescu, 2016 (selecție)

Locul I, Cupa Otopeni Mircea Romașcanu

Locul I, Sălaj Velo Tur

Locul II, Campionatul Național de Duatlon

Locul II, Prima Evadare

Locul II, Turnirul Nobililor