Evenimentul Zilei > Justitie > Adrian Severin: În cazul lui STAN MUSTAȚĂ avem de-a face cu o CRIMĂ JUDICIARĂ CALIFICATĂ
Adrian Severin: În cazul lui STAN MUSTAȚĂ avem de-a face cu o CRIMĂ JUDICIARĂ CALIFICATĂ

Adrian Severin: În cazul lui STAN MUSTAȚĂ avem de-a face cu o CRIMĂ JUDICIARĂ CALIFICATĂ

Adrian Severin vorbește despre cum a fost afectat judecătorul Stan Mustață de condamnare și detenție, considerâd că acesta a fost ‘un deținut politic, pentru că nu a vrut să facă parte din plutoanele de execuție ale lui Traian Băsescu’.

Într-o postare pe luju.ro, Severin spune că nici măcar înregistrarea în care Traian Băsescu recunoaște implicarea sa în eliminarea lui Stan Mustață din completul de judecată care urma să îl judece pe Dan Voiculescu, pe motive de acte de corupție, nu a condus la revizuirea deciziei de condamnare a judecătorului: ‘Acțiunea în revizuire, în mod normal admisibilă fără probleme, a fost respinsă fără ezitări de judecătoarea Cristina Arghir, de la ICCJ, pe care cândva o ajutase în carieră.’, susține Adrian Severin.

Adrian Severin acuză totodată lipsa de curaj a ministrului Justiției Tudorel Toader de a propune amnistia, folosește revizuirea ‘pentru a face dreptate celor condamnați politic pe baza de informațiilor secrete furnizate de SRI și ascunse apărării.’

Severin mai susține că Stan Mustață putea fi eliberat de mult chiar și printr-o grațiere individuală. ‘Mai mult decât un act de dreptate, ar fi fost un act de omenie. Nu s-a dorit.’, scrie fostul europarlamentar.

La final Adrian Severin se întreabă retoric, ’câți va trebui sa mai murim până când valul dreptății populare să se ridice și să măture această alcătuire mafiotă care numai stat național, stat democrat și stat de drept nu se mai poate numi?’.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: