Evenimentul Zilei > Politica > Adrian Năstase preia frâiele puterii în PSD? Strategia imbatabilă prin care vrea să conducă partidul. Parsonajul misterios care intră în prim-plan
Adrian Năstase preia frâiele puterii în PSD? Strategia imbatabilă prin care vrea să conducă partidul. Parsonajul misterios care intră în prim-plan

Adrian Năstase preia frâiele puterii în PSD? Strategia imbatabilă prin care vrea să conducă partidul. Parsonajul misterios care intră în prim-plan

Fostul premier Adrian Năstase a vorbit despre formarea unui grup de sprijin ce îl va avea în prim-plan pe Octav Cozmâncă. Lor li se vor alătura unii dintre liderii PSD.

Adrian Năstase a anunțat că împreună cu foști și actuali lideri ai PSD va forma un grup de sprijin, în urma rezultatelor obținute de social-democrați la alegerile europarlamentare. 

„Împreună cu Octav Cozmâncă şi cu alţi foşti şi actuali lideri ai PSD, am decis sa constituim Grupul de sprijin pentru actualul PSD, ţinând seama de situaţia dificicilă a partidului după alegerile europarlamentare”, a scris Adrian Năstase, fost președinte al PSD, pe blogul său.

Adrian Năstase a scris luni, tot pe blogul său, că îi pare rău pentru ceea ce îndură Liviu Dragnea deoarece știe ce înseamnă „umilința unei condamnări”. 

„Atitudinea și compromisurile lui Dragnea, lipsa de decizie, temporizarea i-au creat și lui probleme dar și partidului și, în definitiv, țării. Îmi pare rău pentru ce îndură, mai ales că știu ce înseamnă umilința unei condamnări și pierderea libertății dar încercările lui de a negocia cu «statul paralel» l-au dus într-o fundătură – în plan personal – iar partidul într-o criză profundă din care va ieși doar dacă înțelege că trebuie folosită o operație chirurgicala și nu administrate «suplimente alimentare»”, a precizat Năstase.  

Fostul premier a mai apus că Liviu Dragnea ar fi trebuie să-și dea demisia de la conducerea Partidului Social Democrat, după rezultatul „umilitor” la alegerile europarlamentare. Potrivit rezultatelor parțiale prezentate de Biroul Electoral Central, PSD s-a plasat pe al doilea loc la alegerile europarlamentare cu un scor 23,16 %. 

PNL a obţinut, la alegerile europarlamentare de duminică, 26,71% din voturile alegătorilor, PSD – 22,85%, iar Alianţa 2020 USR-PLUS – 21,49%, potrivit datelor parţiale furnizate, marţi, de Biroul Electoral Central.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Sentința este definitivă. Astfel, judecătorii au menținut condamnarea din prima instanță. Totodată, Liviu Dragnea trebuie să plătească 23.414 lei despăgubiri civile.