Adrian Năstase, dezvăluiri din adolescență. O trupă legendară i-a marcat prima perioadă a vieții

Adrian Năstase, dezvăluiri din adolescență. O trupă legendară i-a marcat prima perioadă a vieții Sursa foto: Arhiva EVZ

Fostul premier a povestit că a fost un mare fan Beatles și chiar a înființat o formație în timpul liceului. Adrian Năstase a mai dezvăluit și că a organizat un festival care l-ar fi inspirat pe Adrian Păunescu să înființeze Cenaclul Flacăra.

Fostul premier Adrian Năstase a povestit cum a fost viața sa de adolescent și mai târziu de student. El a dezvăluit că, în adolescență,  a fost efectiv fascinat de trupa britanică „The Beatles”. Pentru că era un fan înfocat, în timpul liceului a înființat o formație, împreună cu câțiva prieteni.

„Nu eram un elev rebel. Era o perioadă când Beatles era la modă și muzica lor era excepțională, ceea ce m-a influențat, fără îndoială, să înființez o formație de muzică de chitară și, împreună cu niște prieteni, chiar am făcut lucrul ăsta.

La sfârșit, împreună cu Mugur Winkler și alți chitariști, care plecaseră în Elveția, am încercat să ajut puțin formația, dar nu prea a mers“, a declarat Adrian Năstase.

Ne puteți urmări și pe Google News

A organizat un festival

Fostul premier a mai povestit și cum a reușit, în timpul facultății să organizeze un festival. Atunci l-a cunoscut pe Adrian Păunescu.

„Eram la chitară-bas. A fost un dezastru. Pe vremea aceea era foarte mult entuziasm, acum am pierdut și entuziasmul, deși trebuie să recunosc că, atunci când eram student, am organizat un festival împreună cu câțiva prieteni. Acesta s-a numit «Primăvara baladelor» la Universitatea București, timp de o săptămână.

A fost un concurs în care Doru Stănculescu a luat atunci premiu și, pe urmă, cei mai mulți dintre folkiști la fel“, a mai povestit Adrian Năstase.

Inspirație pentru Adrian Păunescu

Fostul premier spune că acela a fost momentul care l-a inspirat pe Adrian Păunescu și așa a apărut Cenaclul Flacăra. „I-am spus «Primăvara baladelor» pentru că termenul de folk șoca la vremea aia, în 1972. Atunci am invitat pe Phoenix, care a dat primul concert în aula Universității, iar în juriu l-am invitat pe Adrian Păunescu, iar el s-a inspirat din povestea asta și în 1973 a creat Cenaclul Flacăra.

Zilele trecute, am fost la Corbu, unde băiatul lui a organizat un eveniment cu foști membri ai Cenaclului Flacăra”, a mai spus Adrian Năstase, în cadrul podcast-ul „ALTCEVA cu Adrian Artene“, de pe cancan.ro.