Evenimentul Zilei > Actualitate > Adolescent de 14 ani, la spital după ce a fost atacat de un urs
Adolescent de 14 ani, la spital după ce a fost atacat de un urs

Adolescent de 14 ani, la spital după ce a fost atacat de un urs

Un băiat în vârstă de 14 ani a fost atacat de un urs la o stână. Acesta a fost transportat, luni, la Spitalul Municipal Gheorgheni, judeţul Harghita.

Adolescentul a spus că se afla într-o zonă împădurită aproape de stâna aflată în Depresiunea Jolotca, în vecinătatea satului cu acelaşi nume.

La un moment dat a fost atacat de un urs, care, înainte de a-l trânti la pâmânt, l-a muşcat de mai multe ori de piciorul stâng şi de coapsa dreaptă, relatează Mediafax.

Băiatul a spus că a rămas nemişcat, aşa cum a citit că se procedează în astfel de împrejurări, reuşind astfel să scape de urs. Ulterior, adolescentul şi-a sunat unchiul, cu care vorbise înainte de a fi atacat de animal,. Acesta a fost cel care a cerut ajutorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ).

Reprezentanţii SAJ au declarat că adolescentului i s-a acordat primul ajutor şi apoi a fost transportat în stare stabilă la Spitalul Municipal Gheorgheni, unde a fost internat la Secţia de Chirurgie, pentru tratarea plăgilor muşcate.

Băiatul, care avea grijă de vite la stâna din Jolotca, este a cincea persoană atacată de urs în acest an, în Harghita. Prima persoană atacată în acest an este o tânără de 28 de ani, în curtea unei stâne din apropierea comunei Siculeni.

Potrivit unei statistici a Agenţiei de Protecţia Mediului Harghita, anul trecut au fost înregistrate 242 de cazuri de pagube provocate de animalele sălbatice în judeţ, urşii fiind responsabili de aproximativ 200 dintre acestea. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: