Admiterea la liceu. Ierarhia absolvenților pe județe, publicată pe 10 iulie

Admiterea la liceu. Ierarhia absolvenților pe județe, publicată pe 10 iulie Sursa foto: pixabay.com

România. Admiterea la liceu începe, iar în acest sens se va publica ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a. Miercuri, pe 10 iulie, rezultatele vor fi afișate pe site-ul admitere.edu.ro 2024, unde media din gimnaziu va fi primul criteriu de departajare pentru elevii cu medii egale.

În 2024, lista conținea informații despre poziția elevului în ierarhia pe județ, codul candidatului, școala de proveniență, media de admitere, media la Evaluarea Națională, precum și notele obținute la probele de Limba Română și Matematică.

Admiterea la liceu. Criterii de departajare în cazul elevilor cu medii egale

În acest an, criteriul principal de departajare între elevii cu medii egale la admiterea la liceu este media din cei patru ani de gimnaziu.

În situația în care doi candidați au medii de admitere identice, aceștia vor fi separați folosind următoarele criterii în ordine:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
  • nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale;
  • nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale;
  • nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă.
Evaluarea Națională

Elevi. Sursa foto: Arhiva Evz

În situația în care la o unitate de învățământ există candidați cu opțiuni exprimate pentru aceeași unitate școlară și au mediile de admitere, precum și toate mediile egale, atunci toți acești candidați vor fi admiși unde și-au depus dosarul, potrivit edupedu.ro.

Ghidul admiterii pentru elevi, publicat de Ministerul Educației

Ministerul Educației a publicat ghidul pentru admiterea la liceu destinal elevilor, singura diferență față de anul trecut fiind grafica sub care acesta a fost prezentată.

Astfel, elevii își vor completa opțiunile în perioada 11-22 iulie 2024, însoțiți de părinți și profesorii diriginți.

Mai târziu, între 25 și 30 iulie 2024, va trebui să depui dosarul la liceul la care ai fost repartizat. Este recomandat ca elevii să urmărească canalele de comunicare ale liceului pentru a afla detalii despre admiterea la liceu.