Evenimentul Zilei > Politica > Administrația Prezidențială: Klaus Iohannis nu este obligat să se prezinte în fața unei comisii parlamentare de anchetă
Administrația Prezidențială: Klaus Iohannis nu este obligat să se prezinte în fața unei comisii parlamentare de anchetă

Administrația Prezidențială: Klaus Iohannis nu este obligat să se prezinte în fața unei comisii parlamentare de anchetă

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a declarat astăzi că o anchetă parlamentară nu poate să cerceteze o cauză aflată deja pe masa unei instanţe.

"Este în acest moment o anchetă a Parchetului General, din acest punct de vedere este clar că Administraţia Prezidenţială nu ar avea alte comentarii de făcut. (…) O anchetă parlamentară nu poate să cerceteze o cauză, acţiune sau evenimente aflate deja pe masa unei instanţe de judecată", a spus Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni, citată de Agerpres.

Ea a precizat că, în prezent, nu există niciun fel de invitaţie adresată preşedintelui Klaus Iohannis de a participa la o şedinţă a Comisiei parlamentare de anchetă.

"Poate o comisie parlamentară de anchetă să invite orice persoană care lucrează în zona Guvernului sau a instituţiilor publice, însă dacă nu este vorba despre o astfel de persoană această persoană vizată poate să primească invitaţia, dar poate să refuze participarea la o astfel de anchetă fiind vorba de obligativitate doar în cazul care lucrează în zona Guvernului", a explicat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis.

Plenul Reunit al Senatului și Camerei Deputaților a votat, miercuri, retrimiterea la comisie a proiectului de formare a Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că se va retrimite acest raport la comisie pentru a se schimba obiectivele comisiei pentru că acestea se suprapun cu ancheta Parchetului General.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: