Evenimentul Zilei > Politica > Administrația Prezidențială a PUBLICAT Ghidul Strategiei Naționale de Apărare
Administrația Prezidențială a PUBLICAT Ghidul Strategiei Naționale de Apărare

Administrația Prezidențială a PUBLICAT Ghidul Strategiei Naționale de Apărare

Administraţia Prezidenţială a publicat Ghidul Strategiei Naţionale de Apărare, care a fost aprobat în şedinţa CSAT din 10 decembrie şi care se adresează publicului larg, în perspectiva dezvoltării unui dialog interactiv pe teme de securitate naţională.

Documentul facilitează înţelegerea modului în care statul, respectând drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţeanului, îşi exercită, prin instituţiile sale, atribuţiile privind securitatea ţării şi siguranţa cetăţenilor săi, infomează Administrația Prezidențială. 

"Cadrul propus de Ghid se concentrează asupra a două din conceptele promovate de Strategia Naţională de Apărare, care stau la baza înţelegerii şi implementării acesteia: securitatea naţională extinsă şi cultura de securitate", se mai arată în comunicat.

Ghidul promovează ideea că asigurarea securităţii este un drum cu dublu sens: "de la stat la cetăţean şi de la cetăţean la stat". 

Citiți mai mult aici:  http://www.presidency.ro/static/Ghid%20SNApT_2015-2019_AP.pdf

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.