Evenimentul Zilei > Economie > Adio șomaj tehnic! Doi giganți își reiau producția în România
Adio șomaj tehnic! Doi giganți își reiau producția în România

Adio șomaj tehnic! Doi giganți își reiau producția în România

Începând de luni, Ford România și Dacia Renault și-au redeschis uzinele din Craiova, respctiv Mioveni.

Ford a început, așadar, reluarea graduală a producției de vehicule și motoare la principalele sale uzine din Europa, din 4 mai. În privința uzinei din Craiova, activitatea se va face în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, în Secțiile de Producție Vehicule și în cea de Motoare, însă, cu măsuri de protecție a angajaților.

Aceleași măsuri au fost luate și pentru fabricile din Koln și Saarlouis (Germania), precum și în Valencia (Spania).

„Odată ce trecem de vârful inițial al pandemiei de coronavirus în Europa, trebuie să ne pregătim pentru noul context, prioritatea principală a planului nostru de ‘revenire la muncă’ fiind legată de implementarea standardelor globale Ford privind distanțarea socială și întărirea protocoalelor de sănătate și siguranță la locul de muncă.

Angajații noștri trebuie să știe că facem tot ce putem pentru a le proteja sănătatea”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Compania va oferi tuturor angajaților echipamente de protecție personală, „truse de îngrijire”, la locurile lor de muncă. Acestea includ măști pentru față, un termometru reutilizabil și alte obiecte de igienă. În continuare, Ford va produce măști de față pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa.

De partea cealaltă, Dacia a repornit Uzina Mecanică de la Mioveni pe 21 aprilie, iar pe 4 mai a deschis și Uzina de Vehicule. De asemenea, s-au luat măsuri de protecție pentru angajați.

La sosire în uzină, angajaților li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă și de distanță socială, iar toate posturile de lucru sunt dezinfectate și angajații sunt obligați să poarte măști de protecție.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: