Lidera partidului francez de extremă dreapta Adunarea Naţională , Marine Le Pen, s-a separat de partenerul ei  Louis Aliot, la rândul său membru marcant al aceleiaşi formaţiuni

În prezent deputat şi candidat pentru primăria din Perpignan la alegerile care se vor desfăşura în martie, Louis Aliot a confirmat despărţirea de Marine Le Pen într-o declaraţie acordată joi cotidianului L’Opinion, scrie Agerpres.

”Este ceva ce se întâmplă în cazul unei căsătorii din două”, spune acest avocat în vârstă de 50 de ani, care însă a ţinut să precizeze că ”din punct de vedere politic rămânem amândoi pe aceeaşi linie”.

”Am susţinut-o mereu (pe Marine). Sunt şi voi continua să fiu un ”marinist””, asigură Louis Aliot, care a trăit din 2009 într-un parteneriat domestic cu Marine Le Pen.

Pe plan politic ei au impulsionat împreună aşa-numita ”dedemonizare” a partidului lor, o strategie de schimbare a imaginii fostului Front Naţional pentru ca această formaţiune să nu mai provoace teamă în rândul electoratului care asociază partidul cu Jean-Marie Le Pen, tatăl lui Marine Le Pen.