Înr-o nouă postare pe Facebook, Adina Alberts abordează controversatul subiect al introducerii vaccinării obligatorii, prin lege adoptată în Parlament. Aceasta susține că vaccinarea a adus beneficii omului, în general, dar că nu trebuie exagerat și că, în anumite situații, vaccinarea nu are rost sau pot genera consecințe negative.

„Privind noul proiect de lege pentru introducerea schemei de vaccinare OBLIGATORIE, vă pot spune în calitate de medic, dar și în calitate de mamă, că este ceva de nedorit! Ideea de vaccin este bună, o sprijin! Dar unde este MĂSURA în acest caz? Unde este individualitatea pacientului? Mai mult, folosirea vaccinurilor plurivalente în cazul copiilor mi se pare o EXAGERARE! Iar administrarea vaccinurilor la nou-născuți mi se pare un non-sens. De exemplu, ce sens are vaccinarea anti hepatită B la un nou născut în prima lui zi de viață, a căror părinți nu au această boală?!”, a arătat Adina Alberts, în postarea de pe Facebook.

Ea se declară împotriva vaccinării obligatorii precizând că decizia trebuie lăsată la latitudinea fiecărui individ în parte.

„Sunt total împotriva obligativității vaccinării, consider că trebuie să ne păstrăm libertatea de a decide pentru noi și pentru copiii noștri”, a subliniat medicul.