De asemenea, ducele de York a recunoscut că a fost o „greșeală și eroare” să-l vadă pe Epstein în 2010 după condamnarea sa din 2008 pentru abuz cu un copil, dar a insistat „să nu suspecteze niciun comportament de acest fel care a dus ulterior la arestarea și condamnarea sa ‘.

Totodată, Andrew a spus: „De la sinuciderea domnului Epstein, mi se pare că a existat o sumă imensă de speculații din partea mass-media în viața sa.

Acest lucru este în special în legătură cu fosta mea asociere sau prietenie cu domnul Epstein.

 

Prin urmare, sunt nerăbdător să clarific faptele pentru a evita speculații suplimentare.

L-am cunoscut pe dl Epstein în 1999. În perioada în care l-am cunoscut, l-am văzut rar și probabil nu mai mult decât o dată sau de două ori pe an. Am stat într-o serie de reședințe.

În nicio etapă în timpul limitat pe care l-am petrecut cu el, nu am văzut sau suspectat vreun comportament de acest fel care a dus ulterior la arestarea și condamnarea sa.

Am spus anterior că a fost o greșeală și o eroare să-l văd după lansarea sa în 2010 și nu pot decât să-mi reiterez regretul că am greșit să cred că ceea ce credeam că știam despre el nu era în mod evident persoana reală, dat fiind ce știm acum.

Am o simpatie imensă pentru toți cei afectați de acțiunile și comportamentul său.

Sinuciderea sa a lăsat multe întrebări fără răspuns și recunosc și simpatizez cu toți cei care au fost afectați.

Este o perioadă dificilă pentru toți cei implicați și nu pot înțelege sau explica stilul de viață al domnului Epstein.

Deplâng exploatarea oricărei ființe umane și nu aș condone, participa sau încuraja orice astfel de comportament”, a spus  Prinţul Andrew.

Declarația sa vine şi după ce un fost polițist a susținut că „doamna” lui Epstein,    Ghislaine Maxwell, a făcut mai multe vizite secrete la Palatul Buckingham pentru a-l vizita pe Prințul Andrew.

Paul Page, care a servit în Comandamentul Regal de Protecție din 1998 până în 2004, a susținut că Maxwell și alte câteva femei au făcut excursii la palat pentru a se întâlni cu ducele de York.

Maxwell a fost acuzată că a acționat ca o „doamnă” și a recrutat fete pentru a deveni „sclave sexuale” pentru Epstein, deși a negat afirmațiile.

Ofițerul ex-Met Page a făcut acuzațiile împotriva ducelui de York în timpul unui proces din 2009 în care a fost acuzat de fraudă de investiții de 3 milioane de lire sterline.

În acest context, Page a afirmat: „Nu doar că ofițerii de protecție a regalității au abuzat de poziția lor, membrii Casei Regale au făcut-o frecvent.

Cel mai mare vinovat a fost prințul Andrei. Andrew primea adesea în vizită doamne, inclusiv vizite frecvente ale lui Ghislaine Maxwell, fiica regretatului regretat Robert Maxwell. ”

Page a fost găsit vinovat de fraudă și a fost condamnat la șase ani de închisoare, deși șeful său, fostul șef supraintendent și șeful Protecției Regale Dai Davies, a confirmat unele dintre afirmațiile sale.

„Este corect să spunem și să fim bine documentați că a fost implicat cu o serie de domnișoare destul de pline de farmec, dar nu am fost niciodată conștient, atunci sau de atunci, că vreunul era minor”, a afirmat Page

Palatul Buckingham a declarat pentru Mail Online: „În timpul procesului, care a condus la o condamnare pentru fraudă, domnul Page a făcut o serie de acuzații cu privire la Gospodăria Regală și membri ai Familiei Regale, niciuna nu a fost justificată.”

Andrew nu a pus piciorul în țară de la începutul anului 2017, iar surse spun că planurile de a lansa o inițiativă de afaceri acolo mai târziu în acest an au fost stopate.

Potrivit surselor Mail, prințul este îngrijorat de faptul că a fost atacat în procedurile civile, aduse de unii dintre numeroasele victime ale pedofilului Epstein.

Cel puțin cinci femei care spun că au fost abuzate de finanțator au intentat procese împotriva averii sale de 458 de milioane de lire sterline, după ce a fost găsit spânzurat în celula închisorii din New York, pe 10 august, în așteptarea procesului sub acuzații de trafic de persoane.

De la arestarea lui Epstein luna trecută, Andrew a încercat să se distanțeze de vechiul său prieten, declarându-se „îngrozit” de rapoartele despre „presupusele crime”.

Un alt lucru despre care se vorbeşte este că președintele american Donald Trump – un alt fost prieten al lui Epstein – a venit în Marea Britanie pentru vizita sa de stat la începutul acestui an.

Cei doi bărbați s-au cunoscut când domnul Trump avut un prânz privat cu Andrew la Trump Tower în vizita la New York în septembrie 2006.

În 2000, finanțatorul și fosta sa iubită, Ghislaine Maxwell, fiica regretatului magnat al ziarului Robert Maxwell, au fost invitați de Andrew la o petrecere la Castelul Windsor.

Domnișoara Maxwell, de asemenea prietenă cu Andrew, a fost acuzată de unele dintre victimele lui Epstein de a fi „proxenet” , acuzație pe care o neagă.

Epstein și domnișoara Maxwell au fost, de asemenea, oaspeții lui Andrew la Queen’s Sandringham și Balmoral Estates și s-au cazat cu el în Florida și Thailanda.

Andrew a călătorit în state de două ori în afaceri oficiale în 2013, în Florida, California și New York, dar nu a existat nicio călătorie înregistrată public în 2014, 2015 sau 2016.

Una dintre femeile care au intentat procese împotriva moșiei lui Epstein – Virginia Roberts, acum Giuffre – a mai susținut că a fost forțată de Epstein să facă sex cu Andrew în trei ocazii între 1999 și 2001.

Acuzațiile, făcute pentru prima dată în 2015, au fost luate oficial din evidența instanțelor de către un judecător, care a decis că sunt „imateriale” și nu există nicun motiv ca Andrew să se teamă de aceste acuzaţii, potrivit dailymail.co.uk