Evenimentul Zilei > Social > Adevărul despre Mihail Sadoveanu: a fost scriitorul membru al PCR? Documente din Arhivele Naționale
Adevărul despre Mihail Sadoveanu: a fost scriitorul membru al PCR? Documente din Arhivele Naționale

Adevărul despre Mihail Sadoveanu: a fost scriitorul membru al PCR? Documente din Arhivele Naționale

Dan Jordan Herford, cetățean olandez și moștenitor al drepturilor de autor pentru reeditarea scrierilor lui Mihail Sadoveanu, a cercetat arhivele românești pentru a(-și) dovedi că înaintașul său n-a fost un comunist cu acte.

Redăm, în acest sens, integral, textul lui Dan Jordan Herford, fiul Smarandei Caterina Herford, nepoată și descendentă directă a scriitorului român, cu mențiunea că datele au fost făcute publice în vara anului 2017, mai precis la începutul lunii iunie.

„ADEVARUL ASCUNS CU TICALOSIE DE „CERCETATORII” ISTORICI POSTDECEMBRISTI, ACTUALII PROCURORI MORALI, DETRACTORI AI LUI MIHAIL SADOVEANU
DOCUMENTELE DIN CARE REIESE CLAR SI FĂRĂ NICI UN DUBIU CĂ:
MARELE SCRIITOR ROMÂN MIHAIL SADOVEANU
NU A FOST MEMBRU AL PARTIDULUI COMUNIST ROMÂN

Acest lucru a fost ascuns cu multă dibăcie si perseverență de către toți cei care au consultat Arhivele P.M.R. si P.C.R, inclusiv jurnalistul Laurențiu Ungureanu, detractorul cel mai înfocat aflat în solda ziarului ADEVĂRUL, cel care a scris la comandă minciunile si acuzațiile grosolane, cu mânie proletară, fără să vină cu dovezi si documente concrete, care culmea ca exista, împotriva celui care astăzi nu se poate apăra, marele scriitor al neamului nostru, Mihail Sadoveanu.
Aflându-mă din nou în Romania, cu 10 zile îm urmă am accesat Arhivele Naționale, știind dar și fiind convins că Mihail Sadoveanu în convingeri și gîndire a fost un socialist nu un comunist, sa caut dovezile care sa afirme acest lucru!

Pentru mine dar și pentru foarte mulți români, cu capul pe umeri, este clar că scriitorul Mihail Sadoveanu a fost folosit de către comuniști pentru a-și creea credibilitatea față de poporul român, înșelat de către aceștia.
Când Mihail Sadoveanu și-a dat seama de acest lucru era prea târziu, mult prea târziu.
1.) În data de 27 03 2017 jurnalistul Laurențiu Ungureanu acceseaza Arhivele Naționale consultand Dosarul de Cadre al P.M.R. deci nu P.C.R.(care s-a infiintat dupa moartea autorului), al scriitorului MIHAIL SADOVEANU și constată ca și subsemnatul, (consternat desigur) că in acest Dosar S4/Fond Nr.53/Unitate de Patr Nr.723, există o notă de avertizare scrisă de mână, precum că această Adeziune în alb, scrisă de Mihail Sadoveanu: „Rămâne numai la Secția Centrală Cadre”!

Aceasta avertizare demonstrează clar și în mod sigur că lui Sadoveanu i s-a impus Adeziunea, dar din motive necunoscute nu a avut finalizarea dorită!
Respectiva Adeziune a lui Mihail Sadoveanu din noiembrie 1945, RIDICĂ MULTE SEMNE DE ÎNTREBARE.
Interesant si faptul că în această enigmatică Adeziune, nu există nici un nume al Cerberilor fără de care NIMENI în acele vremuri nu era admis în partidul comunist P.M.R.


Se știe că fără hotărârea Biroului Regional de Partid, note biografice, referate, chestionare, angajament față de Partidul Comunist, dar și cel mai important, dovada Carnetului Provizoriu de Partid, nu erai primit în Partidul Comunist!
La rubricile extrem de importante, dar si edificatoare nu este completat nimic:
Data încadrării în Partid:…………
Dosar Nr :………………………..
Ștampila și semnătura responsabilului organizației:…………
Iar în Colecția 53/Nr.de Inventar 3245/Dosar L/97 apare o notă a cercetărilor științifici ai Arhivelor Dosarelor de Partid ,total naucitoare și distrugătoare!


La rubrica :Data încadrării în Partidul Comunist ca membru al Partidului Comunist ,scrie negru pe alb :
SITUAȚIE INCERTĂ !
Adică pentru tot omul de rând și pe înțelesul tuturor să se înțeleagă odată și pentru totdeauna că :
NU EXISTĂ NICI UN ACT, NICI O DOVADĂ DIN CARE SĂ REZULTE CA MIHAIL SADOVEANU A FOST SI A FACUT PARTE DIN PARTIDUL COMUNIST P.M.R.!
P.S. Trist, dar și reprobabil că din aceste documente se constată că toți detractorii post-decembriști ai lui Mihail Sadoveanu, Procurori morali de astăzi, acționează la comanda unor grupuri de interese, precum G.D.S.!”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: