Evenimentul ZileiActualitateAdevărul despre medicamentele homeopatice. Cum îți pun VIAȚA în pericol?

Adevărul despre medicamentele homeopatice. Cum îți pun VIAȚA în pericol?

Adevărul despre medicamentele homeopatice. Cum îți pun VIAȚA în pericol?
Adevărul despre medicamentele homeopatice. Un grup de cercetători de la Australian National Health and Medical Research Council au realizat un studiu recent care a avut în vizor evoluția medicamentelor homeopate în ultimii 200 de ani.

Așa cum au arătat studiile anterioare, medicamentele homeopate nu avea asupra oamenilor un singur efect și acela este placebo. Așa cum era de așteptat, publicarea acestor date a creat o adevărată isterie printre susținătorii acestui fel de tratament, dar acest lucru nu a schimbat datele. 

"Oamenii care le folosesc își pot pune viața în pericol dacă înlocuiesc medicamentele utilizate pentru diverse afecțiuni grave cu cele homeopate", subliniază studiul mai sus amintit conform Theguardian.com. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Homeopatia, o metodă de tratament alternativ inventată în urmă cu 200 de ani, este tot mai populară în întreaga lume, deşi studiile ştiinţifice nu au demonstrat în niciun fel eficienţa acestor remedii. Recent, cercetătorii australieni au declarat că aceste produse sunt de fapt un simplu placebo, iar cei care le folosesc se tratează practic cu granule care conţin doar zahăr.

Remediile homeopate câştigă tot mai mult teren în detrimentul tratamentelor convenţionale. Chiar şi prinţul Charles este un susţinător infocat al acestei metode de tratament, fiind implicat într-un scandal anul trecut, când a fost acuzat că ar fi încercat să facă lobby pentru folosirea acestor produse pe lângă un secretar de stat din Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie.

 


Accesează: