Evenimentul Zilei > Actualitate > Adevărul despre acțiunile în forță ale deținătorului brandului ”Arsenie Boca”. Ce urmărește Daniel Gheorghe
Adevărul despre acțiunile în forță ale deținătorului brandului ”Arsenie Boca”. Ce urmărește Daniel Gheorghe

Adevărul despre acțiunile în forță ale deținătorului brandului ”Arsenie Boca”. Ce urmărește Daniel Gheorghe

Evenimentul Zilei a aflat adevărul care stă în spatele acțiunilor arădeanului Daniel Gheorghe, cel care deține licența asupra brandului „Părintele Arsenie Boca” în anul 2018. Acesta a reclamat la 112 atât pe proprietarii unui magazin din Arad cât și călugărițele de la Mănăstirea Prislop pentru încălcarea legii. Mii de obiecte cu chipul călugărului au fost luate de polițiști. Deși s-ar putea crede că arădeanul ar urmări anumite interese financiare prin acțiunile sale, adevărul este cu totul altfel.

Duminică și miercuri, Daniel Gheorghe a fost la Mănăstirea Prislop. În ambele zile a apelat la numărul unic de urgență 112 pentur a le cere polițiștilor să constate, în flagranmt delict, încălcarea legii.

„Scopul vizitei la mănăstirea Prsislop a fost informarea tuturor agenţilor comerciali care doresc să vândă produse care poartă însemnele mărcii înregistrate, cu privire la condiţiile necesare intrării în legalitate. Este mai mult decât necesar ca toţi cei care până acum comercializau astfel de produse – fie-n mănăstire, fie la tarabele aflate în zona adiacentă mănăstirii, ori în alte unităţi comerciale – să înţeleagă că această licenţă nu le interzice să mai desfășoare acte de comerţ, însă le impune îndeplinirea unor condiţii minimale. În ceea ce nmă privește, nu caut beneficii financiare. Nu vreau să impun taxă pentru obținerea licenței și nici comision. Tot ce vreau e să se respecte legea, obiectele care fac obiectului acestui drept de proprietate intelectuală să fie înseriate, iar. Comercianții să țină registre, așa cum cere legea, să se știe în permanență câte sunt”, a declarat în exclusivitate pentru EVZ Daniel Gheorghe. Acesta a punctat faptul că orice comerciant care dorește să vândă obiecte cu chipul părintelui Arsenie Boca se poate adresa companiei pe care o reprezintă, urmând ca după completarea unui formular și asumarea unor clauze, să primească, gratuit, licența de folosire a brandului, pe o perioadă de timp.

(Sursa foto: Cristina Beligăr / Transilvania Reporter)

Instructor de Aikido în vârstă de 24 de ani, arădeanul Daniel Gheorghe e singurul licențiat în Romțnia de către compania britanică Additional Woldwide Care Service LTD, proprietatea unui cetățean maghiar care, de anul trecut, deține drepturile asupra brandului ”părintele Arsenie Boca”. După ultima vizită la Mănăstirea Prislop le-a făcut polițiștilor din cadrul IPJ Arad plângere pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului, nemulțumit că în urma apelului la 112 la fața locului s-a prezentat doar un echipaj de Ordine Publică.

Potrivit lui Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Poliției Hunedoara, ”oamenii legii au fost sesizați în legătură cu presupuse fapte de contrabandă cu obiecte de cult și se efectuează cercetări”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: