BREAKING NEWS: ACUZE de fraudă la Autoritatea Electorală Permanentă! Dușmanul lui Dragnea lansează focul în coaliție

BREAKING NEWS: ACUZE de fraudă la Autoritatea Electorală Permanentă! Dușmanul lui Dragnea lansează focul în coaliție

Noi acuzații zguduie din temelii coaliția de guvernare. Autoritatea Electorală Permanentă este implicată în scandalul ce ar putea afecta viitoarele alegeri.

Partidul Pro România a emis un comunicat oficial prin care solicită demisia de urgenţă a preşedintelui AEP, Daniel Barbu pentru că, susţin reprezentanţii formaţiunii, acesta a încălcat principiul imparţialităţii prin participarea sa la şcoala politică de iarnă a tineretului ALDE.

Este important de menționat că Daniel Barbu era un posibil candidat ALDE pentru alegerile europarlamentare.

„Tăriceanu doreşte ca Iohannis să fie un preşedinte imparţial, dar îl împinge pe Daniel Barbu să fie un preşedinte (de AEP) care încalcă chiar principiul prevăzut de lege – al imparţialităţii! Daniel Barbu, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente şi posibil candidat ALDE la Parlamentul European, a participat ieri la şcoala politică de iarnă a tineretului ALDE. (…) Ştim cu toţii că domnul Barbu a fost membru ALDE, nu ştim dacă mai este, dar sigur s-a comportat ca atare în exerciţiul de conducere a AEP. Lucrurile se agravează însă atunci când chiar domnia sa urmează să candideze şi organizează alegerile în acelaşi timp! Solicităm public demisia de urgenţă a preşedintelui AEP pentru a garanta un proces electoral fără suspiciuni!”, a declarat vicepreşedintele formaţiunii.”, Răzvan Mitu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta consideră că Parlamentul ar trebui „să se autosesizeze în cazul încălcării evidente a legii”, întrucât conducerea AEP este numită de forul legislativ, conform Cotidianul.ro.

„Nu avem această aşteptare, având în vedere preocuparea pentru respectarea legii a celor care conduc cele două Camere, dar trebuie remarcată dubla măsură a domnului Tăriceanu care consideră că este o problemă că domnul Iohannis şi-a anunţat candidatura: ‘cât mai este el preşedinte şi cât este candidat’. Pe de altă parte, îl încurajează pe domnul Barbu să participe la evenimente politice, să creeze suspiciuni pe organizarea alegerilor, să candideze din funcţia de preşedinte AEP.”, a arătat reprezentantul Pro România.