El susține că gestul a făcut parte dintr-un complot pus la cale de FBI și CIA ca să îl ”murdărească” și să îl ”înfunde” în ancheta desfășurată de Robert Mueller privind posibilul amestec al Rusiei în alegerea lui Donald Trum ca președinte al SUA. Papadopoulos a făcut aceste declarații duminică dimineața pe postul TV Fox News.

Papadopoulos spune că, în vara lui 2017, în Grecia, a primit 10.000 de dolari, în numerar, de la omul de afaceri israeliano-american Charles Tawil. El a mai declarat că se va întoarce în grecia să recupereze cei 10.000 de dolari pe care i-a lăsat în grija avocatului său.

Papadopoulos mai spune că banii i-au fost înmânați în condiții destul de dubioase și că Tawil, așa cum poate fi foarte ușor de găsit pe Google, pe atunci lucra fie cu CIA, fie cu FBI. ”O căutare simplă pe Google despre acest individ va spune că a fost un agent activ al CIA sau al Departamentului de Stat, în Africa de Sud, în anii ’90 și 2000. Cred că în perioada când Bob Mueller era directorul FBI-ului”, a precizat Papadopoulos.

Mueller a fost numit în 2017 pentru a examina pretinsa amestecare rusească în alegerile din 2016. Atât guvernul rus, cât și campania Trump neagă faptul că a existat o conspirație pentru a înclina alegerile către candidatul republican.

Revenind la cei 10.000 de dolari, Papadopoulos mai spune că, la întoarcerea din Grecia, chiar pe aeroport, bagajele i-au fost controlate de nu mai puțin de opt agenți FBI, care parcă știau cu exactitate ce trebuiau să găsească. Numai că banii rămăseseră în Grecia…

Reamintim că, pe 5 octombrie 2017, Papadopoulos a pledat vinovat, recunoscând că
a făcut declarații false agenților FBI cu privire la momentul și posibila semnificație a contactelor sale in 2016 referitoare la relațiile dintre SUA și Rusia și la campania prezidențială a lui Donald Trump. El a fost închis timp de 12 zile într-o închisoare federală și acum eliberat condiționat, sub supraveghere, vreme de 12 luni. Dar, acesta a scris o carte ce a apărut în martie anul acesta în care declară că a fost îndus în eroare de FBI.

Noile sale declarații sunt menite să demonstreze că în jurul său s-a țesut o intrigă ce a avut ca obiect să compromită public.