Evenimentul ZileiPoliticaAcuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis! Dezvăluirile care vor produce un scandal uriaş: „Vor arunca România în aer”

Acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis! Dezvăluirile care vor produce un scandal uriaş: „Vor arunca România în aer”

Acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis! Dezvăluirile care vor produce un scandal uriaş: „Vor arunca România în aer”
Liderul AUR, George Simion, acuză că galopanta creștere a prețurilor cu care se confruntă România nu are drept cauză războiul din Ucraina. Simion susţine că totul a pornit de la acțiunile președintelui țării, Klaus Iohannis, împreună cu cei din coaliția aflată la guvernare.

Liderii AUR lansează acuzații la adresa coaliției de guvernare și a președintelui României, Klaus Iohannis, despre care spun că nu vor să revină la o piață reglementată (n.a. de stat), alegând politici de liberalizare a pieței energetice. Despre acestea, membrii AUR spun că reprezintă o bătaie de joc la adresa cetățenilor.

Creșterea prețurilor, provocată de Iohannis și coaliția de guvernare, spun cei din AUR

Claudiu Târziu, membru AUR în Senatul României, spune că de vină pentru sărăcirea românilor sunt cei de la conducerea țării, care, prin măsurile de liberalizare a pieței energiei au adus România într-un haos economic.

„După liberalizare, statul român a vândut energia electrică și gazele naturale mult mai scump, iar consecințele se văd acum. Noi am atras atenția în nenumărate rânduri că aici se va ajunge, însă ni s-a râs în nas.

Românii trebuie să știe că sărăcia și foametea care se instalează treptat în țară sunt rodul politicilor dezastruoase ale PNL, PSD și UDMR”, a transmis Claudiu Târziu, liderul grupului AUR din Senatul României.

George Simion, despre liberalizarea pieței energetice

Mai mult, George Simion, președintele AUR, vorbește despre dezechilibre economice provocate de factorii politici.

„Băsescu a tăiat salariile cu 25%, iar Klaus Iohannis aproape a dublat prețurile în ultimii 3 ani. Ambele reflectă același dezechilibru: impactul factorului politic care căpușează bugetul de stat, adică munca românilor de acasă și a celor plecați, precum și munca firmelor din România.

Dacă nu se adoptă măsuri urgente ca să se oprească risipa banului public, va fi prea târziu. Liberalizarea pieței de energie și bătaia de joc la adresa banului public vor arunca România în aer”, a declarat președintele AUR, George Simion, într-un comunicat de presă.

Klaus Iohannis spune că inflația și creșterea prețurilor sunt cauzate de războiul lui Putin

Având în vedere îngrijorările cu privire la creșterea ratei inflației, acest subiect a fost abordat și de președintele României. Oficialul susține că războiul provocat de Vladimir Putin este cauza pentru aceste creșteri semnificative.

„Dați-mi voie să răspund într-un cadru un pic mai larg: Inflația este doar un factor, un răspuns simplu: Da, am toată încrederea că Guvernul a luat și va lua măsurile care se impun. Dar de ce am ajuns aici? Nu pentru că cineva a lucrat prost sau nu și-a făcut treaba. Aceste lucruri și crizele care urmează, pentru că specialiștii spun că vor continua, pe plan global, toate acestea au o singură cauză: Războiul lui Putin împotriva Ucrainei.

Problema nu este una românească, este una globală. Și în SUA inflația se apropie de 10%. În țările din Europa e la fel de mare. Și aseară am avut o discuție cu premierul, mi-a prezentat măsurile pe care le pregătesc ei. Să fim realiști. Crizele nu se vor termina mâine, vor continua. În unele situații se găsesc anumite soluții, dar nu este cazul să aruncăm vina asupra Guvernului, Parlamentului, clasei politice. Vinovat este Putin, care a declanșat acest război împotriva Ucrainei. Pentru români este important să știe că acest Guvern își dă silința și a găsit soluții bune”, a declarat șeful statului.


Accesează: