Senatorul american Ted Cruz consideră că scandalul uriaș ce l-a avut ca actor principal pe Michael Flynn și care a scos la iveală acțiuni puse la cale de Barack Obama și Joe Biden, depășește în dimensiuni celebrul „Watergate”, care a dus la demisia fostului președinte Richard Nixon.

Senatorul consideră că faptele lui Obama și Biden sunt „mult, mult mai grave decât cele ale lui Nixon. Vedeți toate abuzurile de putere pe care le-a comis Nixon în timpul mandatului său și priviți ce au făcut Obama și Biden. O să vedeți că este mult mai grav și mai rău”, a spus politicianul, care a mai continuat: „Din prima zi a fost vorba despre un abuz, Flynn a devenit o țintă politică, a afirmat Cruz într-o apariție la televiziunea Fox News.

În SUA, scandalul generalului Michael Flynn este uriaș. Fost consilier pentru securitate națională al președintelui Donald Trump, el a fost acuzat că a facilitat influența Rusiei în alegerea președintelui Trump.

Procurorul Mueller, cel care se ocupa de caz, trebuia să demonstreze că rușii au fost implicați în alegerea lui Trump, iar Flynn a devenit principala țintă a anchetei. Inițial, și-a recunoscut vinovăția și a vrut să coopereze, pentru a i se reduce pedeapsa. Însă, după ce și-a pregătit apărarea, a decis să demonstreze că este nevinovat.

Din declasare a sute de documente reiese că lui Flynn i s-a înscenat cazul pentru a fi pus să mintă. Scandalul a luat amploare după ce directorul interimar al Biroului Naţional de Informaţii, Richard Grenell, a trimis Congresului american o listă cu înalți oficiali ai Administrației Obama care ar fi solicitat discreditarea lui Flynn, un fost democrat.

Printre numele sonore se află Joe Biden, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama și actualul candidat democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie, Samantha Power, fost ambasador american la ONU, John Tefft, ambasadorul Statelor Unite în Rusia, James Comey, fost director FBI, John Brennan, fost director CIA, și, cireașa de pe tort, Joe Biden, fostul vicepremier al lui Barack Obama și actualul candidat al Partidului Democrat în alegerile prezidențiale în care îl va înfrunta pe Trump. Pe listă se regăsesc și înalți oficiali ai Administrației Obama în domeniul apărării, dar și în cadrul structurilor NATO.