Evenimentul Zilei > Politica > Acuzații de incompetență la Spitalul din Focșani. Oprișan cere demiteri pe bandă rulantă
Acuzații de incompetență la Spitalul din Focșani. Oprișan cere demiteri pe bandă rulantă

Acuzații de incompetență la Spitalul din Focșani. Oprișan cere demiteri pe bandă rulantă

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprișan (PSD), cere demiterea de urgență a conducerilor Spitalului Județean din Focșani și a DSP, numite de PNL, în contextul creşterii numărului de cazuri infectări cu noul coronavirus la nivel judeţean.

Președintele Consiliului Județean Vrancea a avut o ieșire politică în care a acuzat proasta gestionare pandemiei de coronavirus la nivelul județului și i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să ia măsuri.

„Miercuri, 17 iunie, judeţul nostru a fost pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte numărul de cazuri raportate în 24 de ore! (…) Solicit ministrului Sănătăţii demiterea de urgenţă a conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă «Sf. Pantelimon» Focşani şi a conducerii DSP Vrancea, precum şi numirea unor medici cu experienţă şi a unor manageri competenţi”, a transmis Oprişan, într-un comunicat de presă.

El susține că Vrancea a ajuns pe locul II în România, după Suceava, la numărul de îmbolnăviri, cu 2,58 cazuri la mia de locuitori. Potrivit spuselor lui Oprișan spune că situația este dezastruoasă și denunță managementul actualei conduceri a sistemului de sănătate din Vrancea.

„Asist oripilat la paralizarea sistemului medical din Vrancea de către conducerea incompetentă a Spitalului Judeţean şi a DSP Vrancea, care nu au reuşit să pună în funcţiune, nici în al treisprezecelea ceas, aparatul de testare COVID-19, aparat ce a fost cumpărat din banii Consiliului Judeţean Vrancea şi care zace de două luni neutilizat!”, se arată în comunicatul lui Marian Oprișan.

Întrebat dacă va da curs solicitării de a demite conducerile celor două instituţii, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, la Focșani, că va evalua situația și va adopta deciziile care se impun.

„Creşterea numărului de cazuri nu a fost numai în Vrancea. Creşterea numărului de cazuri este în toată ţara. În ultimele zile, cam toate judeţele au fost afectate de acest număr de cazuri. Am vrut să fac o evaluare atât a DSP-ului, cât şi a spitalului, am discutat şi vis-a-vis de acel Real Time PCR, voi face şi nişte evaluări şi deciziile vor fi în concordanţă şi cu evoluţia, dar şi cu necesitatea acestui spital”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat, vineri, în Vrancea, unde a vizitat Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Secţia de Boli Infecţioase a SJU Focşani şi a avut discuţii cu reprezentanții Spitalului Judeţean și ai DSP Vrancea, precum şi cu prefectul județului Gheorghiţă Berbece, pe tema gestionării cazurilor de COVID-19 la nivelul judeţului.

În urmă cu câteva săptămâni, Ministerul Sănătății l-a destituit pe șeful Spitalului Județean din Focșani, Costel Mândrilă, un apropiat al lui Oprișan, acuzându-l de proasta gestiune a activității unității pe care o coordona. Diagnosticat cu COVID-19, Mândrilă a refuzat internarea în spital și s-a cazat la o pensiune din Focșani.

 

Rafila este în alertă şi e grav! Cine ţine la sănătate ar face bine să-i citească mesajul

Iohannis în vizită la unitățile mobile ATI de la Romexpo. Scurt, eficient, nemțește