Surse judiciare au declarat că Mircea Moloţ este urmărit penal pentru trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită, infracţiunea de fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; spălare de bani în forma instigării, deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.

Detalii despre ancheta DNA și audierile de la DNA Hunedoara în articolul

CORUPȚIE. Baronul de Hunedoara, Mircea Moloț (PNL), citat la DNA după ce procurorii au descoperit în biroul lui documente catalogate SECRET DE STAT

  • Dosarul îl vizează şi pe vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, care are calitatea de suspect, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani în forma instigării.

Procurorii au extins, în acest caz urmării penale IN REM sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite prev. de art.13 din Legea nr. 78/2000 constând în acea că la data de 19.10.2014 preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara Mircea Ioan Moloţ s-a folosit de autoritatea dată de funcţia publică pe care o deţine în virtutea faptului că îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid pentru direcţionarea unor fonduri guvernamentale către bugetul comunei Turdaş, jud. Hunedoara, în tranşe, contrar dispoziţiilor legale, suma finală fiind condiţionată de modul în care alegătorii din comuna respectivă îşi vor exprima opţiunea de vot.