Nu era unul dintre miile de apeluri care mai semnalau un caz de infectare cu coronavirus, cerând disperat ajutor. Bărbatul de la telefon spunea, e drept,  ceva în legătură cu o moarte. Nu era, cum spuneam, singurul apel despre moarte. Totuşi, ceva era diferit. Omul anunţa că îi murise soţia, dar pomenea ceva şi despre poliţie.

La scurt timp, într-un complex rezidenţial liniştit din micuțul oraș, au descins carabinierii. Au coborât într-un apartament la demisol. Apoi, au apărut şi criminaliştii.

Ioan Puşcalău, 52 de ani, locatarul apartamentului şi cel care şi sunase la telefonul de urgenţă, este tâmplar de meserie. Plecase din România, din Zalău, să caute o viaţă mai bună printre străini şi o găsise în micuţa Imola. Îşi adusese şi soţia, pe Cornelia, în vârstă de 50 de ani. Femeia îşi găsise şi ea repede de lucru. Îngrijea bătrâni. Lăsaseră acasă, în România, doi copii. Dar mari, fiecare cu rosturile lor.

Legistul sosit o dată cu criminaliştii a constatat că femeia murise de curând. Şi a mai costatat ceva, care a determinat prezenţa poliţiei. Nişte vânătăi mari pe trupul Corneliei. Vânătăi care au trezit suspiciuni.

Aşa a început ancheta. Şi o dată cu ea, suspiciunile s-au adâncit. Un vecin a declarat că înainte cu o seară, până târziu, cei doi soţi se certaseră.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE