În urmă cu două săptămâni mi-au fost scoase chirurgical ovarele și trompele uterine”, a declarat actrita în vârstă de 45 de ani. „Verișoara mea a murit din cauza cancerului ovarian în 2008. M-am gândit că aș putea împiedica să mi se întâmple și mie asta”. Tot în 2008 actrița care a interpretat-o pe Kelly în „Familia Bundy” a luptat și ea cu un cancer mamar agresiv. După multe tratamente, Christina Applegate a trecut și printr-o operație de dublă mastectomie. 

FOTO: Actorii din serialul "Familia Bundy"

Rezultatul de la testele genetice a ieșit pozitiv

Starul de la Hollywood a fost testată pentru a depista dacă există mutații genetice priculoase în ADN-ul ei, iar rezultatul a fost pozitiv, indicând un risc foarte crescut de a dezvolta cancer ovarian. „Mutația genetică BRCA1 a fost pozitivă, am decis să fac operația pentru că așa simt că am preluat controlul asupra lucrurilor”, a spus Applegate. „E o ușurare, e încă un pericol îndepărtat. Acum sper să nu fiu lovită de un autobuz!”, a declarat actrița făcând haz de necaz. 

Se gândește la sănătatea fiicei sale de 6 ani

Sadie, fiica Christinei, are parte de toată atenția mamei sale, în special în ceea ce privește stilul de viață sănătos. „Șansele ca fiica mea să fie pozitivă la BRCA sunt foarte mari. O analizez, o supraveghez și o hrănesc cu cele mai curate alimente. Încerc să păstrez armonie în viața ei… Fac tot ce pot știind că peste 20 de ani va trebui să înceapă și ea să fie testată”, a mai spus Applegate.