Evenimentul Zilei > Actualitate > Un important ACTOR din „Misiune: Imposibilă” a MURIT la 89 de ani
Un important ACTOR din „Misiune: Imposibilă” a MURIT la 89 de ani

Un important ACTOR din „Misiune: Imposibilă” a MURIT la 89 de ani

Actorul Martin Landau, în vârstă de 89 de ani, care a jucat în show-ul televizat "Misiune: Imposibilă" din anii 1960 și a câștigat Oscar pentru rolul lui Bela Lugosi în filmul "Ed Wood", a murit sâmbătă, anunță publicistul său Dick Guttman.

Landau a murit la Centrul Medical UCLA din Los Angeles după "complicații neașteptate în timpul unei scurte spitalizări", a declarat Guttman, citat de CNN. Landau s-a născut la 28 iunie 1928, la Brooklyn, și a lucrat ca desenator pentru New York Daily News înainte de a deveni actor.


Pentru cinefili, Landau a fost cel mai bine cunoscut din rolul de maestru al deghizărilor, Rollin Hand, pentru o echipă de spionaj secret în seria "Misiune: Imposibila" din anii 1960, în care a jucat împreună cu soția sa, Barbara Bain. În urma acestei producții, a fost nominalizat la premile Emmy pentru fiecare dintre cele trei sezoane ale show-uluil și a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor TV de sex masculin în 1968. La sfârșitul carierei, a jucat într-o serie televizată la HBO, în producția „Entourage”.


După înmormântarea privată, în lunile august și septembrie familia va organiza două comemorări publice în memoria actorului. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.