Samaritan’s Purse, o organizație umanitară creștină care, printre altele, trimite profesioniști medicali și materiale în zonele de război și cele afectate de dezastre din întreaga lume, a montat un spital de campanie cu 68 de paturi în Central Park pentru a trata pacienții cu coronavirus.

Într-un articol Life Site, preluat de tribuna.us, se arată că implicarea celor de la Samaritan’s Purse a fost primită cu căldură de unii, mai ales că organizația a reușit să monteze un spital care să preia din povara spitalelor din Manhattan.

„Solidaritatea este esențială și, în fața pandemiei, diferențele au fost puse deoparte pentru a salva vieți și pentru a ajuta personalul medical epuizat. Spitalul Mt. Sinai a declarat că aceste paturi suplimentare sunt extrem de necesare”.

Însă lucrurile au degenerat.

„Imediat după ce s-a răspândit vestea că Samaritan’s Purse a montat un spital de campanie, activiștii LGBT și jurnaliștii progresiști au început să condamne organizația umanitară pentru că este fondată pe exact principiile biblice care o motivează să salveze vieți”, arată Life Site.

Judah Robinson, reporter și producător la Now This News, a distribuit o fotografie cu voluntarii care montau corturile, cu următorul titlu: „Spitalul temporar din Central Park este construit de Samaritan’s Purse, organizația umanitară condusă de pastorul anti-LGBT Franklin Graham”.

Mass-media mainstream a preluat știrea. Cu NBC afișând titlul „Grupul din spatele spitalului COVID-19 din Central Park este condus de evanghelistul antigay”.

Spitalul de campanie, relatează NBC, a stârnit contradicții din cauza solicitării de voluntari „creștini” și a unei recomandări prin care voluntarii aderă la cele 11 puncte ale Declarației de Credință a organizației. 10 din cele 11 puncte se referă în mare parte la aspecte doctrinare, inclusiv unul potrivit căruia „viața umană este sacră de la concepție până la sfârșitul ei natural”.

În mod previzibil, nu poziția pro-viață a fost cea mai ofensatoare pentru cei care se plâng de organizația care montează spitalul, ci poziția creștină privind sexualitatea: „Credem că scopul lui Dumnezeu pentru sexualitate este ca ea să fie exprimată doar în contextul căsătoriei, că Dumnezeu a creat bărbatul și femeia ca persoane biologice unice cu scopul de a se completa… Dumnezeu a instituit căsătoria monogamă între un bărbat și o femeie ca fundament al familiei și structură de bază a societății umane. Din acest motiv, considerăm căsătoria a fi exclusiv uniunea unui bărbat genetic și a unei femei genetice”.

Cu intenția de a alimenta scandalul, potrivit Life Site, senatorul de stat Brad Hoylman (homosexual la rândul său) , i-a cerut public lui Graham să „asigure comunitatea gay din New York că va primi același tratament ca toți ceilalți la spitalul din Central Park. Este o rușine că guvernul federal ne-a adus în situația de a accepta ajutor de la asemenea bigoți”.

De asemenea, primarul din New York, Bill de Blasio, a declarat presei că a fost „extrem de îngrijorat” de valorile Samaritan’s Purse.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE