Evenimentul Zilei > International > Activiștii Black Lives Matter comparați cu mafioții: „Au metode asemănătoare”
Activiștii Black Lives Matter comparați cu mafioții: „Au metode asemănătoare”

Activiștii Black Lives Matter comparați cu mafioții: „Au metode asemănătoare”

Mai mulți membri ai comunității din Louisville, Kentucky, între care foarte mulți cubanezi au protestat împotriva tacticilor folosite de activiștii Black Lives Matter, pe care le compară cu metodele de presiune folosite de mafie.

Protestatarii din Louisville, Kentucky, s-au adunat pe 2 august și au denunțat practicile activiștilor Black Lives Matter, pe care le descriu ca fiind similare cu metodele de presiune folosite de mafie.

Un imigrant cubanez, Fernando Martinez, care deține un restaurant în oraș, a declarat, pentru presă, că activiștilor BLM „ar trebui să le fie rușine de ei înșiși”. El a arătat că aceștia l-au insultat și jignit deși nu îl cunoșteau și nu știau cu ce se ocupă.

„Cum pot fi eu numit bigot și rasist când familia mea este de culoare? Când fiul meu este gay?”, s-a întrebat retoric patronul cubanez.

El a subliniat că, deși cubanezii se opun socialismului dat fiind că țara lor, din care au evadat este o țară socialistă condusă de un regim opresiv, ei nu se opun comunității de culoare.

„La Bodeguita (restaurantul pe care îl deține – n. red.) este deschisă tuturor. Dacă ești de culoare, ești binevenit. Dacă ești alb, ești binevenit. Dacă ești om, aceasta este casa ta”, a spus Fernando Martinez.

După ce Martinez a comparat presiunea exdercitată de Black Lives Matter cu tacticile mafiote, un grup de protestatari a mers în fața restaurantului său, producând pagube localului.

Activiștii Black Lives Matter au solicitat, printr-o listă de revendicări pe care au distribuit-o în luna iulie, că toți proprietarii de afaceri trebuie să crească procentul lucrătorilor de culoare la 23% sau mai mult, din totalul angajaților.

De asemenea, ei au cerut ca cel puțin 23% din mărfurile pe care aceștia le achiziționează să provină de la comercianți afro-americani și să doneze 1,5% din noile vânzări pentru „Organizațiile de Culoare Locale”. De asemenea, potrivit Black Lives Matter proprietarii de afaceri ar trebui să recunoască faptul că oamenii de culoare au fost afectați de strămutarea lor din centrul orașului cu mulți ani în urmă, conform tribuna.us.

În cazul în care aceste proprietarii de afaceri nu vor da curs acestor revendicări până pe 17 august, activiștii intenționează să posteze recenzii și mesaje negative și mesaje despre afacerile din Louisville pe rețelele social media.

Black Lives Matter se definește ca o mișcare internațională pentru drepturile omului care s-a format în cadrul comunității afro-americane și militează pentru încetarea violenței și a rasismului sistemic față de afro-americani. Mișcarea a revenit în atenția publicului american și a obținut o recunoaștere internațională în timpul protestelor care au urmat după moartea lui George Floyd, survenită în momentul arestării acestuia.

SUA: trupele federale se retrag la Portland, manifestanții nu cedează

De ce Trump va ieși câștigător din Haosul care stăpânește acum America