Evenimentul Zilei > Justitie > Acţiunile DNA nu au dat roade. Planuri dejucate în instanţă. Lovitură dură împotriva „Binomul SRI-DNA”
Acţiunile DNA nu au dat roade. Planuri dejucate în instanţă. Lovitură dură împotriva „Binomul SRI-DNA”

Acţiunile DNA nu au dat roade. Planuri dejucate în instanţă. Lovitură dură împotriva „Binomul SRI-DNA”

Tribunalul Satu Mare a dispus luni, 23 decembrie 2019, în prima instanţă, achitarea fostului senator Valer Marian pentru complicitate la santaj.

Valer Marian s-a considerat nevinovat şi a continuat valul dezvăluirilor chiar şi în faţa instanţei de judecată.

Potrivit luju.ro, fostul senator a avut „îndrăzneala” de a aduce în faţa magistraţilor dovezi incredibile despre „Binomul DNA-SRI”, Laura Kovesi şi generalul Florian Coldea.

De asemenea, în acelaşi dosar a fost achitat şi omul de afaceri Mirel Vlas.

A existat, însă, şi o condamnare. Ex-vicepreşedintele CJ Satu Mare Mircea Govor a fost achitat pentru două pretinse fapte de şantaj şi condamnat la 2 ani cu suspendare pentru o a treia infracţiune de şantaj.

Potrivit luju.ro, Valer Marian, a fost trimis în judecataă în timpul mandatului de parlamentar, de gruparea de la DNA Oradea, condusă ani de zile de vestitul procuror Ciprian Man, zis „manelistul DNA”.

Valer Marian fusese trimis în judecată în aprilie 2016 printr-un rechizitoriu semnat de procurorul Cristian Ardelean de la DNA Oradea, zis „procurorul în slapi” graţie pozelor de pe Facebook cu care se mândreşte.

Magistraţii de la Tribunalul Satu Mare au considerat că, în cazul fostului senator, „fapta nu este prevazută de legea penală”.

După multe şi grave dezvăluiri ale lui Valer Marian despre „Binomul SRI-DNA”, despre Laura Kovesi, dar şi despre generalul SRI Florian Coldea, execuţia sa a fost considerată de mulţi ca o acţiune de intimidare şi o răzbunare la adresa fostului senator.

Printre acuzaţiile procurorilor DNA împotriva lui Valer Marian în rechizitoriu mai figurează că acesta a organizat un protest în faţa SRI Satu Mare şi că a făcut un reportaj împreună cu jurnalistul Ovidiu Ohanesian la casa părinţilor lui Florian Coldea.

Cert este că acţiunile DNA nu au dat roade, căci Valer Marian şi-a continuat dezvăluirile şi după trimiterea sa ăn judecată, potrivit luju.ro

Citeşte mai multe pe luju.ro