Evenimentul Zilei > International > Acțiune teroristă soldată cu un carnagiu! Cine a revendicat măcelul
Acțiune teroristă soldată cu un carnagiu! Cine a revendicat măcelul

Acțiune teroristă soldată cu un carnagiu! Cine a revendicat măcelul

Într-un atac al unei grupări jihadiste, care a avut loc duminică, la Mali, au fost uciși cel puțin 15 jandarmi.

Atacul a fost déjà revendicat de jihadiști. Potrivit autorităților din Mali, atacul a avut loc într-o regiune din centrul ţării

Un ales local a precizat că „teroriştii”, termen prin care autorităţile desemnează grupările jihadiste, au descins pe motociclete şi foarte bine înarmaţi în tabăra militară de la Sokolo, în regiunea Segou.

„E un adevărat haos. Tot materialul militar a fost sustras”, a spus o sursă umanitară locală după retragerea presupuşilor jihadişti.

După lovitura militară din anul 2012, prin care grupări rebele separatiste şi mai apoi militanţi afiliaţi reţelei Al-Qaeda au preluat controlul asupra regiunii se produc multe acțiuni de violență și atacuri ân zone din centrul şi nordul Mali.

Majoritatea grupărilor de militanți au fost alungați prin operaţiuni militare franceze şi africane, alături de eforturi ale armatei maliene, dar activităţile rebelilor şi operaţiunile militare continuă în alte regiuni, în ciuda semnării a diferite acorduri de pace, potrivit stirileprotv.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.