Evenimentul Zilei > International > ACŢIUNE MILITARĂ ISTORICĂ a Rusiei. Putin a ordonat şi generalii au executat: 55.000 DE SOLDAŢI LA GRANIŢA CU UCRAINA. Acesta să fie începutul unui RĂZBOI MONDIAL?

ACŢIUNE MILITARĂ ISTORICĂ a Rusiei. Putin a ordonat şi generalii au executat: 55.000 DE SOLDAŢI LA GRANIŢA CU UCRAINA. Acesta să fie începutul unui RĂZBOI MONDIAL?

Acţiune militară istorică a Rusiei. Putin a ordonat şi generalii au executat: 55.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina.

Ultima mutare a Rusiei a stârnit îngrijorarea comunităţii internaţionale: 55.000 de soldaţi au fost aduşi la graniţa cu Ucraina, iar experţii militari cred că trupele suplimentare, care se alătură celor 7.500 de soldaţi ruşi staţionaţi deja în Ucraina, au un obiectiv ascuns, altul decât cel legat de simple manevre militare.

Oficialii de la Kiev sunt convinşi că prin această manevră, Rusia se pregăteşte de o invazie. Conform Liga.net, despre ultimele evenimente de la graniţa ţării sale, ministrul adjunct al Apărării, Ihor Dolhov, a declarat: “Rusia şi-a adus 55.000 de soldaţi lângă graniţa noastră. Numărul soldaţilor ruşi de pe teritoriul Rusiei variază între 5.000 şi 7.500. În Crimeea mai sunt 23.000, dintre care 9.000 sunt la graniţă.”

Alte rapoarte care arată planul de acţiune comandat de la Kremlin, indică faptul că şi în Belarus au fost aduse trupe suplimentare din Rusia. Conform Unian, reprezentanţii Ministerului Rus al Apărării anunţaseră că pentru 2017 fusese aprobat un plan în urma căruia în Belarus vor ajunge şi mai mulţi soldaţi, dar şi mai multă tehnică militară decât îm 2016.

Rusia a ocupat Republica Autonomă Crimeea în 2014, an în care a şi lansat atacurile împotriva Ucrainei. În prezent se poartă lupte în regiunea Donbas, între separatiştii proruşi sprijiniţi de Kremlin şi armata Ucrainei.