Evenimentul Zilei > Actualitate > Acțiune de proporții a „mascaților” la Iași. Sportiv, săltat din ring. Cine era, de fapt, luptătorul
Acțiune de proporții a „mascaților” la Iași. Sportiv, săltat din ring. Cine era, de fapt, luptătorul

Acțiune de proporții a „mascaților” la Iași. Sportiv, săltat din ring. Cine era, de fapt, luptătorul

Unul  din cunoscuții interlopi din Iași a ajuns după gratii, împreună cu fiul său, în urma unui incident petrecut la un meci de box din Cupa României, competiția fiind oprită de intervenția mascaților. Cunoscutul șef al grupării ”Brigada”, a urcat în ring să îi amenințe pe arbitrii care au decis în favoarea adversarului fiului său, acesta din urmă pierzând meciul.

Cei doi bărbați , Viorel și Liviu, tată și fiu, au fost duşi după gratii, iar apoi, prezentanţi instanţei. Fost sportiv de performanţă din Iaşi, despre Viorel Oarză presa scrie că a devenit celebru în  Italia cu gruparea sa denumită „Brigada“, pe care o conducea cu succes deși se afla în pușcărie. Aceasta se ocupa cu trafic de carne vie.

La începutul ascestui an, Oarză a fost acuzat de anchetatori că ar fi incendiat o maşină Mercedes, care îi aparţinea interlopului Cristinel Avram, în semn de răzbunare. Valoarea bunului distrus fiind către 100.000 de euro.

La finele săptămânii trecute, bărbatul a încercat să își facă dreptate cu pumnii, în ringul unui meci de box dispustat de fiul său la Cupa României. A urcat în ring, a înjurat arbitrii și a sărit la bătaie. Meciul a avut loc vineri, la Sala Polivalentă din Iași. Fiul lui Oarză, a fost declarat învins în finalul meciului, iar furia tatălui său a fost de neoprit. Organizatorii competiției au sunat la 112, iar la fața locului au intervenit mascații.

Sâmbătă, ambii bărbați Oarză au fost arestați pentru 24 de ore, pentru infracţiunile de ameninţare şi tulburarea liniştii publice. Ieri, au ajuns în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Instanța a decis însă să îi lase să plece. Viorel Oarză a fost eliberat din arest, iar fiul său a fost pus sub supraveghere judiciară timp de 60 de zile. Deși procurorii propuseseră arestarea lor preventivă.

Sursa: Ziar de Iași