Evenimentul Zilei > Actualitate > Acoperișuri smulse în Hunedoara! Furtuna a făcut prăpăd. Anunț urgent al pompierilor
Acoperișuri smulse în Hunedoara! Furtuna a făcut prăpăd. Anunț urgent al pompierilor

Acoperișuri smulse în Hunedoara! Furtuna a făcut prăpăd. Anunț urgent al pompierilor

Acoperişuri smulse şi zeci de maşini au fost avariate în urma unei furtuni puternice care a avut loc, miercuri, în zona municipiului Hunedoara.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au anunţat că cel puţin 25 de acoperişuri au fost distruse şi 13 maşini avariate.

Alertată, populaţia a solicitat intervenţia pompierilor.

„Începând cu ora 3:23, din cauza fenomenelor meteo periculoase, până la ora 14:00 au fost înregistrate 28 de situaţii de urgenţă în municipiul Hunedoara. Au fost afectate 25 de acoperişuri, 13 autoturisme şi un panou publicitar. Până la această oră au fost finalizate 23 situaţii de urgenţă. 39 de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor de pompieri Hunedoara, Deva şi Orăştie intervin acum în 6 situaţii de urgenţă cu 11 autospeciale şi 2 containere multirisc”, a transmis ISU Hunedoara,

În aceste condiţii, pompierii au transmis şi câteva sfaturi pentru populaţie, în caz de vânt puternic.

„Întrerupeţi orice activitate în aer liber. Intraţi în case, într-o construcţie ori într-un autoturism. Închideţi ferestrele şi uşile.

Parcaţi autoturismul în zone ferite la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate”.

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare cod galben de fenomene meteo imediate, în intervalul orar 13:25-16:00, cu intensificari de vânt, care la rafală local, poate atinge 55-65 km/h şi cod portocaliu, până la ora 18:00, pentru zona de munte, de peste 1800 de metri, care poate atinge 120 de km/h, la peste 2000 metri, potrivit b1.ro