Evenimentul Zilei > Politica > ACL s-a trezit IAR cu moțiunea în brațe. Viorel Hrebenciuc le-a dat-o înapoi să o scrie corespunzător
ACL s-a trezit IAR cu moțiunea în brațe. Viorel Hrebenciuc le-a dat-o înapoi să o scrie corespunzător

ACL s-a trezit IAR cu moțiunea în brațe. Viorel Hrebenciuc le-a dat-o înapoi să o scrie corespunzător

Deputații PNL și cei ai PDL au depus marți în plenul Camerei Deputaților o moțiune simplă intitulată "Guvernul Ponta își bate joc de milioanele de români din afara granițelor țării". Nu pentru mult timp. Președintele de ședință, Viorel Hrebenciuc, a anunţat că returnează moţiunea pe motiv că aceasta nu respectă prevederile regulamentare şi constituţionale.

"Deputații aparținând grupului Partidului Național Liberal și grupului Partidului Democrat Liberal vă înaintăm spre dezbatere și adoptare prezenta moțiune simplă intitulată "Guvernul Ponta își bate joc de milioanele de români din afara granițelor țării"", a spus deputatul liberal Mircea Dolha.

La sfârșitul ședinței de plen, Viorel Hrebenciuc le-a returnat documentuul pentru că este ”un atac la CV-ul ministrului delegat Bogdan Stanoevici”.

El a arătat că moţiunea nu respectă articolele din Constituţie şi din Regulament care precizează că moţiunile se referă la situaţii de politică internă sau externă.

Nu este prima dată când reprezentanții ACL se confruntă cu o astfel de situație. Tot Viorel Hrebenciuc i-a trimis să refacă o altă moțiune simplă pe care au încercat să o depună și sesiunea trecută.