„Am înregistrat astăzi (n.r. marţi) cererea noastră adresată Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă la nivelul Camerei Deputaţilor pentru a lămuri această informaţie lansată în spaţiul public de preşedintele Traian Băsescu cum că unul dintre candidaţi la cea mai înaltă funcţie în stat este ofiţer acoperit”, a anunţat liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, într-o conferinţă de presă comună cu liderul deputaţilor PNL, George Scutaru.

El a arătat că această cerere are la bază Constituţia şi Regulamentul Camerei Deputaţilor şi este semnată de 109 deputaţi PNL şi PDL.

Tinel Gheorghe a precizat că ACL solicită invitarea preşedintelui Traian Băsescu, a candidaţilor şi a reprezentanţilor serviciilor de informaţii la această comisie.

„Sperăm ca, în zece, 12 zile sau maximum 14 zile şi cu sprijinul dlui preşedinte Traian Băsescu pe care îl solicităm să dea curs invitaţiei acestei comisii, să lămurim acest aspect foarte, foarte important pentru curăţenia şi pentru ca această campanie electorală să nu fie umbrită sau ştirbită de acuzaţii care nu pot fi probate. Sperăm ca toţi candidaţii înscrişi în cursă să răspundă solicitărilor comisiei şi mai ales pentru că nu vrem să planeze nicio suspiciune asupra serviciilor de informaţii credem că şi ele au interesul să lămurească această problemă. Sub nicio formă intenţia noastră nu este de a arunca vreo umbră asupra activităţii acestui serviciu, dar aspectul, problematica ridicată de preşedintele Traian Băsescu este foarte importantă şi foarte gravă şi nu poate fi lăsată nelămurită”, a subliniat liderul deputaţilor PDL.

Potrivit acestuia, în noua structură vor fi propuşi să facă parte membri ai comisiilor parlamentare pentru controlul activităţii serviciilor speciale pentru a nu exista discuţii cu privire la calitatea de a beneficia de informaţii strict secrete.

Liderul deputaţilor democrat-liberali a făcut apel la PSD să susţină înfiinţarea acestei comisii de anchetă.

„PSD, dacă nu are nimic de ascuns, dacă Victor Ponta nu este cel spre care se îndreaptă afirmaţiile preşedintelui, să susţină prin grupul parlamentar pe care îl are în Cameră această iniţiativă a noastră”, a subliniat Tinel Gheorghe.

George Scutaru a precizat că cel mai probabil solicitarea ACL va fi discutată miercuri în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.