Achitat de către Senat în urma unui proces de demitere inițiat de democrați, Donald Trump s-a dezlănțuit, joi, împotriva adversarilor săi politici.

Trump și-a rostit discursul în cadrul tradiționalului Mic Dejun cu rugăciune. Fluturând un cotidian USA Today, care titra pe prima pagină „ACHITAT”, președintele SUA a rostit un discurs extrem de virulent împotriva democraților.

„Au făcut tot posibilul să ne distrugă. Și, făcând aceasta, să atace țara noastră”, a spus liderul de la Casa Albă, citat de AFP.

Democrații „știau că ceea ce fac este greșit dar și-au pus propriile interese înaintea intereselor marii noastre țări”, a adăugat el, înainte de a evidenția „înțelepciunea, rigoarea morală și forța” senatorilor republicani care au făcut zid în jurul lui.

Miercuri, liderul de la Casa Albă l-a luat în cătare pe republicanul Mitt Romney, singurul membru al Grand Old Party care a votat în favoarea demiterii președintelui Statelor Unite.

Mitt Romney, care este mormon, a amestecat religia cu politica motivând că trebuia să ia o decizie „imparțială” în „fața lui Dumnezeu”.

„Nu-mi plac deloc oamenii care își folosesc credința pentru a-și justifica acțiunile rele”, a tunat Trump.

„Nu-mi plac nici oamenii care spun că se roagă pentru mine când, așa cum știți, nu este cazul”, a continuat el.

Democrații au făcut o „greșeală politică colosală” în încercarea de a-l destitui pe Trump, a declarat liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, unul dintre cei mai puternici susținători ai președintelui.

Pete Buttigieg, care conduce rezultatele parțiale ale primului vot pentru primarele democratice din Iowa, nu este atât de sigur. „Poporul american va avea ultimul cuvânt despre Donald Trump și Trumpism”, a replicat el.

Te-ar putea interesa și: