Primar reținut, după ce a lovit mortal un copil. A vrut să însceneze accidentul

Primar reținut, după ce a lovit mortal un copil. A vrut să însceneze accidentul Poliția Română. Sursa foto: Arhiva EVZ

Primarul localității Boldureni din Republica Moldova a accidentat mortal un copil de 14 ani, apo a încercat să însceneze un accident. Edilul a fost reținut de poliție.

Accidentul mortal în care a fost implicat  primarul din Boldurești a declanțat o amplă ancheetă. Tragedia a avut loc pe 19 februarie, în raionul Nisporeni. Copilul de 14 ani a fost lovit mortal de o mașină, iar șoferul a fugit de la fața locului.

Ulterior, s-a dovedit că autorul accidentului este primarul localității Boldurești. Potrivit poliției, în momentul accidentului, edilul circula cu mașina de serviciu. Polițiștii au mai transmis că, după accident, bărbatul a încercat să ducă în eroare organele de anchetă.

Primarul din Boldurești

Primarul din Boldurești a fost reținut. Sursa foto: TV8.md

Primarul a vrut să acopere accidentul

În prima fază, primarul acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident, Dacia Duster de culoare albă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Automobilul a fost dat în urmărire, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu, nici la locul de muncă.

Primarul din Boldurești a vrut să însceneze accidentul

Sursa foto: TV8.md

”Pe 20 februarie, în jurul orei 22.00, acesta a înscenat un accident cu implicarea mașinii avariate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost lovit copilul. În dimineața zilei de 21 februarie, în jurul orei 07:00, polițiștii au reușit să rețină bărbatul de 47 de ani.

Poliția continuă investigațiile, inclusiv cele în care este vizat un cerc de suspecți care au ajutat bărbatul să pună în aplicare acțiunile menite să ducă în eroare oamenii legii. Pe caz a fost pornită o cauză penală care se află în gestiunea procurorilor din Chișinău”, a transmis Inspectoratul General al Poliției

Numărul accidentelor rutiere în Republica Moldova, în creștere

În primele luni ale anului 2023, în Republica Moldova au avut loc 1.279 de accidente rutiere. Și-au pierdut viața 122 de persoane, iar peste 1.500 s-au ales cu traumatisme.

În ultimii trei ani,  numărul accidentelor a crescut cu 1,3%. De cele mai multe ori, accidentele rutiere sunt cauzate de viteza excesivă, neacordarea priorității pietonilor și altor vehicule, precum și condusul în stare de ebrietate. În acest context, în această lună, poliția adeclanșat operațiunea „Pietonul”.