Evenimentul ZileiInternationalAccident teribil. Ministrul Transporturilor din Argentina și-a pierdut viața

Accident teribil. Ministrul Transporturilor din Argentina și-a pierdut viața

Accident teribil. Ministrul Transporturilor din Argentina și-a pierdut viața
Argentina trece prin momente grele dupa ce ministrul Transporturilor și-a pierdut viața vineri seara într-un accident de mașină.

Guvernul argentinian este în doliu după ce ministrul Transporturilor, Mario Meoni, și-a pierdut viața într-un accident rutier. Incidentul nefericit s-a produs vineri seara la aproximativ 110 kilometri distanță de Buenos Aires. Guvernul Argentinian a transmis cu apăsare vestea tragică.

Ministrul mergea singur cu maşina către oraşul său Junin, în momentul producerii accidentului, în timpul unei furtuni.

„Prin moartea sa, Argentina pierde un politician dedicat, cinstit şi neobosit şi un oficial exemplar”, a reacţionat într-o declaraţie preşedintele Alberto Fernandez.

Meoni avea 56 de ani, era căsătorit şi tatăl a doi copii. A devenit ministru al Transporturilor în decembrie 2019, după preluarea preşedinţiei de către Fernandez.

Viața lui Mario Meoni

S-a născut în orașul Ascensión pe 22 ianuarie 1965. A fost căsătorit din 1991 cu Laura Oliva, alături de care a avut o pereche de gemeni, Felipe și Robertino.

În 1987 a fost numit angajat al Planului Național de Alimentație (PAN) al Ministerului Acțiunii Sociale a Națiunii, în timpul președinției lui Raúl Alfonsín. Din 1991 până în 1995 a fost consilier pentru UCR în partidul Junín. Din 1995 până în 1999 a fost secretar adjunct al Blocului Deputaților Naționali ai UCR. Din 1999 până în 2003 a fost deputat provincial pentru UCR în Camera Deputaților din Provincia Buenos Aires.

Primarul orașului Junín (2003-2015)

A apărut în mai multe rânduri ca și candidat la funcția de primar al orașului Junín. Între timp, la 14 septembrie 2003, a fost ales primar municipal al Junín cu 16.836 de voturi (38,34% din total).

El a fost reales în funcția de primar la 28 octombrie 2007, câștigând din nou alegerile cu 21.399 voturi (42,60%).

Meoni a fost membru al Acordului plural numit de președintele națiunii, Néstor Kirchner. Prin urmare, a participat la alegeri prin intermediul Frontului Civic Concertación Junín por Todos în cadrul unei crize instituționale declanșate la Junín după incidentele grave înregistrate atunci când un grup de persoane apropiate primarului a atacat consilierii care au refuzat să aprobe o creștere cu 20% a salariilor.


 


Accesează: