Atentat asupra președintelui. Mai mulți protestatari nervoși au atentat la siguranța președintelui din Argentina. Aceștia au aruncat cu pietre și au lovit în microbuzul cu care șeful statului se deplasa în teritoriu. Președintele argentinian, Alberto Fernandez (foto), a vizitat o zonă devastate de incendii, din sudul țării.

Sâmbătă, câteva zeci de protestatari au lovit şi au aruncat pietre asupra vehiculului care îl transporta pe preşedintele argentinian. Alberto Fernandez a vizitat o regiune din partea de sud a țării care a fost devastată de incendiile de pădure. Informațiile au fost prezentate de presa locală care a relatat despre această situație.

Atentat asupra președintelui

Incidentul s-a petrecut în timp ce președintele argentinian părăsea un centru administrativ din oraşul Lago Pueblo, în provincia Chubut din Patagonia. Șeful statului a trebuit să se protejeze în spatele unui coridor uman împotriva avansului protestatarilor, relatează AFP.

Ulterior, dat fiind că nu au ajuns la președinte, aceştia au oprit microbuzul care îl transporta pe preşedinte. Ei au lovit vehiculul cu pumnii şi picioarele, iar mai apoi au aruncat cu pietre în direcţia acestuia. Imagini cu atentatul la adresa președintelui din Argentina au fost difuzate de canalul TN. De asemenea, cazul a fost relatat pe larg și de cotidianul Clarin, unul dintre cele mai importante din Argentina.

Regiune devastată de flăcări

Regiunea de sud a Argentinei este devastate de incendii de pădure. Focul a devastat 1.500 de hectare de pădure, conform apărării civile. Conform presei, suprafața afectată este mult mai mare, de până la 15.000 de hectare.

De la începutul săptămânii, o persoană a murit, iar alte 11 sunt date dispărute din cauza incendiilor din regiune. Zeci de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor şi aproximativ 200 de case au fost distruse. Ultimul bilanț al distrugerilor provocate de flăcări datează de vineri, 12 martie.

Flăcările au făcut pagube enorme, a subliniat săptămâna aceasta ministrul mediului, Juan Cabandie. El a arătat că mai multe localități au rămas fără apă și electricitate.