Pompierii militari braşoveni s-au confruntat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu o intervenţie dificilă pentru salvarea victimelor unui accident, în urma căruia o autoutilitară a rămas suspendată pe marginea unui şanţ, după ce s-a răsturnat, pe DN 1, în zona localităţii Vlădeni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a transmis, sâmbătă dimineaţa, că, pentru a putea acorda îngrijiri medicale persoanelor aflate în autovehiculul răsturnat, echipajele de salvatori au fost nevoite să folosească o scară şi să „aibă atenţia sporită pentru ca intervenţia să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”.

„S-a intervenit pentru acordarea asistenţei medicale, iar cele două victime au fost transportate la spital de echipajele SMURD, în stare de conştienţă, cu multiple traumatisme”, a precizat ISU Braşov.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, şoferul autoutilitarei, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat.

Potrivit Poliţiei, şoferul nu consumase băuturi alcoolice, rezultatul alcooltestului fiind negativ.

Accidentele se țin lanț pe drumurile din România

Un grav accident de circulație a avut loc, sâmbătă dimineață, în Bârlad. În urma impactului, două persoane au fost grav rănite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu, un autoturism a intrat într-un copac şi a lovit apoi magistrala de alimentare cu gaze naturale din municipiul Bârlad.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, a anunțat, de asemenea, că pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere, dotată cu modul de descarcerare.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, trei persoane, doi bărbaţi având vârste de 26 şi respectiv 27 ani, precum şi o femeie, în vârstă de 26 ani, toate aflate în autoturismul care lovise magistrala de gaz, reuşiseră să se autoevacueze. Persoana de sex feminin prezenta un traumatism cranian, sângerând la nivelul capului, iar o persoană de sex masculin acuza dureri în zona toracelui. Victimele accidentului au fost preluate de echipajele ambulanţelor aparţinând SAJ Vaslui, pentru a fi evaluate. Echipajul de pompieri a asigurat măsurile de protecţie în zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.