Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident rutier în zona Cotroceni. O AMBULANȚĂ SMURD a fost implicată

Accident rutier în zona Cotroceni. O AMBULANȚĂ SMURD a fost implicată

Un accident rutier s-a petrecut sâmbătă la intersecția Șos. Cotroceni cu Piața leu, după ce un șofer nu a acordat prioritate unei ambulanțe.

Accident lângă Cotroceni

Potrivit agerpres, în urma accidentului, șoferul autoturismului a fost rănit ușor și a fost transportat la Spitalul Universitar.

Ambulanța transporta și ea un pacient, dar nimeni nu a fost rănit.

Șoferului autoturismului i-a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.


Iată alte accidente asemănătoare în care ambulanțe SMURD au fost implicate:

Cel mai grav accident de acest gen produs în București, în ultimii trei ani, a avut loc la 29 martie 2014 și s-a soldat cu un mort și patru răniți. O ambulanță SMURD aflată în misiune, cu semnalele luminoase și acustice pornite, a fost izbită frontal de un taximetru în intersecția dintre Calea Floreasca și Bulevardul Mircea Eliade, din sectorul 1 al Capitalei.

Accidente similare s-au mai produs în ultimii trei ani în Capitală, între care:

1 iunie 2016 — un grav accident în care a fost implicată o ambulanță a avut loc în rondul Baba Novac din București. Ambulanța care avea semnalele luminoase și sonore pornite s-a răsturnat după ce un autoturism BMW i-a tăiat calea. Șoferul și cele două persoane aflate în salvare au fost rănite.
17 mai 2016 — un accident rutier, în care a fost implicată o ambulanță, a avut loc în zona Moșilor. Ambulanța transporta un bolnav în stadiu terminal și deși avea semnalele acustice și luminoase pornite a fost lovită de un autoturism care nu i-a acordat prioritate.
10 februarie 2016 — o ambulanță SMURD aflată în misiune a fost implicată într-un accident pe bulevardul Iuliu Maniu. Aceasta circula dinspre Lujerului către zona Apaca, moment în care a fost lovită de către o altă mașină care ieșea dintr-o curte, fără ca șoferul acesteia să se asigure. Două persoane au fost rănite.
28 octombrie 2015 — o ambulanță SMURD a fost lovită de un tramvai în zona Eroii Revoluției. Echipajul medical voia să vireze la stânga, fără să acorde prioritate tramvaiului, potrivit martorilor evenimentului. Se pare că ambulanța nu avea semnale luminoase sau acustice în funcțiune, pentru că nu se mai afla în misiune.
23 iulie 2015 — o ambulanță a fost acroșată de un autoturism pe Calea Moșilor. O asistentă medicală a fost rănită ușor în urma impactului.
20 noiembrie 2014 — un grav accident s-a produs într-o intersecție din Sectorul 3, unde o ambulanță aflată in misiune a fost izbită cu putere de un autoturism.
16 iulie 2014 — un copil a fost accidentat de o ambulanță, pe o trecere de pietoni, la intersecția dintre strada Romancierilor și bd. Timișoara din Sectorul 6. Mașina implicată în accident era de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABI).
15 martie 2014 — o ambulanță aflată în misiune, care aparținea serviciului județean de urgenta Prahova, a fost lovită de un autoturism și proiectată pe o parte a drumului. Accidentul a avut loc la intersecția dintre bulevardul Mihalache și Banu Manta și nu s-a soldat cu victime.
2 ianuarie 2014 — o ambulanță a fost lovită de o alta mașină în pasajul Mihai Bravu. În urma impactului, aceasta a fost proiectată într-o groapă de trei metri. Nu s-au înregistrat victime.