Apelul, venit la Serviciul de Ambulanță Județean Tulcea, în jurul orei 11,10, sesiza că un bărbat și-ar fi pierdut viața  după ce a căzut sub barca în care se afla la pescuit, fiind tăiat de elice. Turistul, împreună cu încă doi prieteni, se afla în Delta Dunării, pentru pescuit, fiind cazaţi la o pensiune din Murighiol, potrivit tulceanoastra.ro. În cursul dimineţii au plecat către zona de pescuit, trecând de lacul Uzlina, undeva pe lacul Isac.

Barcagiu era chiar proprietarul pensiunii, doi turişti stăteau la mijlocul bărcii, iar cel care avea să îşi piardă viaţa, în partea din faţă. La un moment dat, cel din față s-a ridicat în picioare şi, în glumă, a încercat să pozeze în postura actorului Leonardo di Caprio, din filmul Titanic, ridicându-se drept şi cu mâinile întinse în lateral, conform tulceanoastra.ro. Pentru că s-a ridicat brusc, barca a intrat în balans şi toţi cei trei turişti au căzut în apă. Cei doi de la mijlocul bărcii au căzut pe laterale, dar cel din faţă a căzut exact sub ambarcaţiune şi a fost tăiat pe burtă de elice, fiindu-i provocată o rană de 20 de centimetri.

Turistul a fost scos din apă şi dus la mal, unde un echipaj de ambulanţă cu medic a aplicat protocolul de resuscitare timp de o oră și 20 de minute. Omul nu a supravieţuit. Pe lângă tăieturile din zona abdomenului și ale șoldului, bărbatul a suferit și un accentuat șoc hipotermic, fiind scos cu greu din apă. Poliţia a preluat cazul şi va deschide un dosar penal penru omor din culpă.

 

Oficial de la IPJ Tulcea

“La data de 6 octombrie, polițiștii Postului de Poliție Murighiol au fost sesizati despre faptul că, în urma unui eveniment naval, mai multe persoane ar fi căzut în apele lacului Isac.

Din primele verificări a rezultat că, în această dimineață, trei bărbați din județul Arad, în timp ce se deplasau cu o ambarcatiune către o zonă de pescuit, aceasta s-ar fi înclinat, iar bărbații ar fi căzut în apă. În urma evenimentului a rezultat decesul unui turist, un bărbat de 39 de ani, din județul Arad.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest eveniment, în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”.