Evenimentul Zilei > Politica > ACCIDENT ÎN LANŢ pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa: Nouă maşini s-au ciocnit din cauza GHEŢII
ACCIDENT ÎN LANŢ pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa: Nouă maşini s-au ciocnit din cauza GHEŢII

ACCIDENT ÎN LANŢ pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa: Nouă maşini s-au ciocnit din cauza GHEŢII

Nouă maşini s-au ciocnit pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, între kilometrul 44 şi 45, din cauza gehţii de pe carosabil. Stratul de grindină măsura aproximativ 15 cm. Traficul este deviat pe Autostrada A2, de la kilometrul 65, pe DN3, către Bucureşti.

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), accidentul a avut loc în jurul orei 14.15, deoarece carosabilul a fost acoperit de un strat gros de aproximativ 15 cm de apă şi gheaţă, format în urma precipitaţiilor abundente, care au căzut sub formă de grindină.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete de drum şi trafic, iar cei care încheie coloanele de autovehicule trebuie să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i avertiza pe cei ce se apropie cu viteză, din spate, să încetinească şi, după caz, să oprească în timp util, evitându-se astfel producerea de accidente.