Evenimentul Zilei > Social > Accident grav pe șina de cale ferată. Circulația trenurilor este oprită
Accident grav pe șina de cale ferată. Circulația trenurilor este oprită

Accident grav pe șina de cale ferată. Circulația trenurilor este oprită

Un grav accident între un tren și o mașină a avut loc, vineri, 13 august, în județul Harghita. Trenul a acroșat mașina, iar un bărbat a rămas încarcerat. În urma evenimentului, circulația a rămas oprită.

Trenul Regio nr. 4511, care circula pe relația Miercurea Ciuc – Târgu Mureș, a acroșat o mașină pe magistrala 400, la kilometrul feroviar 156, între stațiile CF Lăzarea și Ditrău, județul Harghita. În urma impactului, un bărbat a rămas încarcerat.

Accidentul a avut loc la o trecere la nivel cu calea ferată, fără bariere. Autoritățile au fost imediat alertate, iar, în urma intervenției acestora, victima a fost descarcerată.

Care este starea victimei a cărei mașini a fost acroșate de tren

La locul accidentului a intervenit și o ambulanță. Echipa medicală specializată a oferit îngrijiri medicale în ambulanță victimei. Ulterior, el a fost transportat cu echipajul SMURD la Spitalul Municipal din Gheorgheni. Bărbatul este conștient, potrivit ziarharghita.ro.

Trenul Regio nr. 4511 a fost tras pe o linie secundară, în Gara CFR Lăzarea, unde o altă locomotivă urmează să o înlocuiască pe cea avariată în urma impactului cu mașina. Traficul feroviar de pe magistrala 400 este blocat.

Un alt accident cu trenul la Medgidia

La începutul lunii curente, pe 5 august, un vagon din compunerea unui tren privat de marfă a deraiat pe linia zece, din staţia CF Medgidia, însă circulaţia trenurilor de călători nu a fost afectată.

„Trenul privat de marfă, care asigura transport pe relaţia Tulcea – Slatina, se afla în circulaţie pe linia 10 din staţia CF Medgidia, când s-a produs deraierea celui de- al patrulea vagon din compunerea garniturii. Precizăm faptul că traficul feroviar de călători spre şi dinspre Constanţa nu a fost afectat”, au anunțat reprezentanţii de la CFR SA.

Potrivit sursei citate, echipele de intervenţie ale SRCF Constanţa au acţionat pentru repunerea pe şină a vagonului respectiv, la această oră fiind finalizate operaţiunile respective.

În ultima perioadă, au fost mai multe evenimente neplăcute pe căile ferate. Două trenuri de marfă s-au ciocnit la Feteși, iar un tren de călători care circula pe relația Mangaia – Timișoara, a ajuns la destinație cu o întârziere de 14 ore. Legat de acest eveniment, Ovidiu Vizante, director la CFR Călători a făcut comentarii nepotrivite.