Evenimentul Zilei > Social > Accident grav, cu victime încarcerate, la Constanța. Coliziune violentă, mașini distruse
Accident grav, cu victime încarcerate, la Constanța. Coliziune violentă, mașini distruse

Accident grav, cu victime încarcerate, la Constanța. Coliziune violentă, mașini distruse

Două persoane în comă și o a treia rănită sunt victimele unui grav accident rutier care a avut loc în localitatea Gura Dobrogei. Două autospeciale ale pompierilor ISU Dobrogea și trei ambulanțe, cu echipaje complete au intervenit pentru salvarea victimelor.

Accidentul a avut loc, după ora 17.00, în apropierea localității Gura Dobrogei, din nordului județului Constanța. Martorii au sunat la 112 anunțând că două autoturisme, de Constanța și Tulcea, în care se aflau trei persoane s-au ciocnit violent, iar două victime din mașina lovită au rămas încarcerate între fiarele îndoite. La fața locului au fost trimiși, pentru a interveni, 9 pompieri cu două autospeciale, una de descarcerare și una de stingere cu modul de descarcerare, ale ISU Dobrogea, și două ambulanțe ale SAJ Constanța, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță.

Medicul din echipajul SAJ a transmis că două dintre victime sunt grav rănite, fiind în comă.  În ajutorul salvatorilor a fost trimisă și o ambulanță SMURD tip C. În urma accidentului, doi bărbați, de aproximativ 60 de ani, în comă profundă, ambii cu traumatisme craniene au fost preluați de echipajul SAJ C2 și echipajul SMURD C și transportați la Spitalul Județeran de Urgență Constanța. Al treilea rănit, un bărbat din a doua mașină, refuză transportul la spital”, a precizat purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța, medicul Claudia Tatarici.

“În jurul orei 17.15, un bărbat de 44 de ani a condus un autoturism pe DN 22, dinspre Constanța către Tulcea și, ajungând la intersecția cu DJ, din cauza nepăstrării distanței, a intrat în coliziune față spate cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani care se află oprit la intersecție pentru a vira la stânga. După producerea impactului cel de-al doilea autoturism a fost proiectat în afară părții carosabile. În urmă accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a șoferului și pasagerului din cel de-al doilea autoturism”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Munteanu.