Accident feroviar în Serbia. 13 persoane au fost rănite

Accident feroviar în Serbia. 13 persoane au fost rănite Trenuri electric. Sursa foto: Arhiva EvZ

Vineri a avut loc un grav accident feroviar în Serbia, în urma căruia 13 persoane au fost rănite. Coliziunea a avut loc într-un tunel din Belgrad între un tren marfar și unul de călători.

Accident feroviar în Serbia. 13 persoane au fost rănite

Potrivit declarațiilor ministrului sârb al transporturilor, Goran Vesic, 13 persoane au fost rănite vineri într-un accident feroviar în Belgrad, dintre care patru se află în stare gravă. Incidentul a avut loc în momentul în care un tren de marfă a intrat în coliziune cu un tren de călători care nu avea voie să intre într-un tunel, conform informațiilor furnizate de AFP

„Treisprezece persoane au trebuit să fie primească îngrijiri, printre care mecanicul, o controloare de bilete şi doi pasageri, toţi patru transportaţi la centrul de urgenţă", a precizat Goran Vesic. "Nouă pasageri s-au putut întoarce acasă", deoarece aveau răni uşoare, potrivit aceleiaşi surse.

tunel tren, Serbia

Sursă foto: Unsplash

Inițial au fost anunțați nouă răniți

La scurt timp după accident, Ivica Dacic, ministrul de interne al Serbibi, anunțase că acesta s-a soldat cu nouă persoane rănite.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am fost norocoşi. Nu sunt morţi, asta e cel mai important", a declarat el presei.

Ministrul de interne s-a deplasat la locul accidentului, oferind aceste declarații în vecinătatea locului accidentului, la aproximativ 4 kilometri de centrul Belgradului, în apropierea podului Pancevo.

„La faţa locului au fost trimişi 25 de pompieri cu şapte vehicule, deoarece echipele medicale nu au putut accede la locul coliziunii", a adăugat Ivica Dacic, citat pe site-ul televiziunii naţionale (RTS).

Conform declarațiilor ministrului sârb al transporturilor, trenul de călători a lovit trenul de marfă, care era oprit, "în mijlocul tunelului".

Confirmarea accidentului din Serbia a avut loc și în mediul online pe paginile de socializare ale Ministerului Afacerilor Interne:

"În urma unei sesizări privind o coliziune între un tren de călători și unul de marfă în tunelul dintre Monumentul Lupului și podul Pancevac, au fost trimise imediat la fața locului forțe ample de poliție, precum și 25 de pompieri-salvatori cu 7 autospeciale, dat fiind că accesul echipelor de intervenție era restricționat. Pompierii-salvatori au reușit să ajungă la victime și au evacuat 9 persoane rănite, predându-le apoi echipelor de urgență pentru îngrijiri suplimentare. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne se află în continuare la fața locului și iau toate măsurile și acțiunile necesare în competența lor", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Ivica Dačić.