Aceste perturbări puternice “au început aproape de ora locală 01.00” (18.00 GMT), a precizat organizaţia, care a adăugat că internetul nu funcţionează decât la “14% din nivelul obişnuit”. NetBlocks a spus că ar fi vorba de o decizie a statului pentru a opri circulaţia informaţiilor.

Anunţul survine în contextul în care armata a desfăşurat trupe, existând temeri privind o represiune iminentă a mişcării de protest împotriva loviturii de stat.

În acelaşi timp, raportorul special al ONU pentru Myanmar, Tom Andrews, le-a atras atenţia liderilor juntei militare, într-o postare pe Twitter, că “vor fi traşi la răspundere” în cazul unor violenţe.

Anterior, mai multe ambasade occidentale din Myanmar au cerut armatei “să nu recurgă la violenţă” împotriva manifestanţilor care protestează împotriva loviturii de stat.

Duminică, zeci de mii de persoane au ieşit din nou în stradă în Myanmar pentru a denunţa lovitura de stat prin care guvernul civil condus de Aung San Suu Kyi a fost răsturnat la 1 februarie.