Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat că decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) în contextul înmulțirii cazurilor de infecție cu noul coronavirus. Potrivit acestuia, la slujbele religioase susținute la bisericile din judeţ vor putea participa doar persoanele din localităţile în care se află unităţile de cult.

Potrivit prefectului, CJSU a dispus ca toate administraţiile publice locale să aducă de îndată la cunoştinţă parohiilor de pe raza administrativ-teritorială de competenţă despre permiterea organizării sărbătorilor religioase numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară aceste activităţi.

Această măsură a fost luată pentru prevenirea răspândirii cazurilor de infecţie cu noul coronavirus.

Prefectul Alexandru Moldovan a făcut un apel la populaţie să respecte măsurile de prevenție impuse de autorități. Astfel, printre măsurile pe care trebuie să le respecte populația, el a enumerat distanţarea fizică, folosirea măştii de protecţie sanitară, dar şi respectarea numărului permis de participanţi la diferite evenimente private.

„Momentul actual este unul crucial pentru a stopa un al doilea val la nivelul judeţului Suceava”, a spus prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

Prefectul a precizat că, potrivit unei analizei realizate de către DSP Suceava, în ultimele 14 zile în judeţ s-au înregistrat 614 cazuri noi, adică o medie de aproximativ 40 de cazuri noi pe zi, existând un singur focar de COVID-19, la un centru rezidenţial din oraşul Siret. Acolo au fost înregistrate un număr de 14 cazuri infecție cu noul coronavirus, însă focarul urmează să se închidă joi, 8 octombrie.

Totodată, prefectul Alexandru Moldovan a solicitat autorităților intensificarea acţiunilor de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție dispuse în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19 la obiectivele care, prin profilul de activitate, generează un aflux sporit de persoane şi, implicit, riscul nerespectării măsurilor de distanţare fizică şi cu privire la măsurile de protecţie individuală.