Evenimentul ZileiActualitateAcademicienii de lux ai României. Nu fac nimic pentru o rentă viageră de 35.000 de lei pe an

Academicienii de lux ai României. Nu fac nimic pentru o rentă viageră de 35.000 de lei pe an

Academicienii de lux ai României. Nu fac nimic pentru o rentă viageră de 35.000 de lei pe an
Academicienii de lux ai României. Nu fac nimic pentru o rentă viageră de 35.000 pe an. Cum ajung oameni politici, clienți politici sau foști șefi ai SRI  să fie oficial asimilați cu membrii Academiei Române?

Cum ajung oameni politici, clienți politici sau foști șefi ai SRI  să fie oficial asimilați cu membrii Academiei Române? Prin apartenența la Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN) și prin indemnizația viageră de 35.000 de lei pe an pe care o primesc din bugetul de stat, similară cu cea primită de membrii Academiei Române.

De ce? Pentru că și ei sunt membri ai unei Academii. Creată cu doar opt ani în urmă. Printre „academicienii” de modă nouă s-au  numărat sau se numără George Maior, Gabriel Oprea, Vasile Dîncu, Remus Pricopie, Sorin Câmpeanu și, se aude în spațiul politic,  chiar și Florian Coldea.

Ne puteți urmări și pe Google News

George Maior, din șefia SRI, la șefia ASSN, apoi în SUA. Dar se va întoarce

Cine este George Maior?

Fost senator al PSD între 2004-2006.

Din această poziție este numit director  al SRI. Ocupă funcția  între anii 2006-2015. La două zile după plecarea din funcția de director al SRI devine președintele ASSN. Pentru cele opt luni cât a condus-o  a primit o indemnizație viageră de la stat în valoare de 32.604 de lei. În același an,  2015, este trimis de președintele Iohannis, ambasador al României în SUA. Maior și-a prezervat funcția de președinte al ASSN, locul lui fiind ocupat pe perioada mandatului de ambasador de Remus Pricopie, rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Florian Coldea

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: