Dezvăluiri de la Academia Mouratoglou: Există sportivi care iau acele substanţe, numai că nu sunt prinşi

Dezvăluiri de la Academia Mouratoglou: Există sportivi care iau acele substanţe, numai că nu sunt prinşi Academia Mouratoglou. Sursă foto: Facebook

O tânără jucătoare de tenis, care a fost elevă la Academia Mouratoglou, a făcut o serie de dezvăluiri despre ce se întâmplă în cadrul academiei unde s-a antrenat și Simona Halep.

Academia Mouratoglou este deținută de Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep.  O tânără jucătoare de tenis a vorbit despre cazul de dopaj al Simonei Halep și a dezvăluit informații din interiorul Academiei Mouratoglou.

Halep, care este dublă campioană la Grand Slam, a fost audiată timp de trei zile în cadrul procesului de dopaj și speră că Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne va reduce suspendarea inițială de patru ani impusă de ITIA.

O jucătoare trecută pe la Academia Mouratoglou face dezvăluiri

La doar 18 ani, Sara Maria Popa reprezintă una dintre marile speranțe ale tenisului românesc. Jucătoarea a dezvăluit câteva aspecte legate de experiența sa la Academia Mouratoglou, unde a început antrenamentele la vârsta de 12 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Eu îmi doresc să se termine bine, ca şi fiecare persoană care o susţine pe Simona halep. Au fost greşeli din ambele părţi. Poate trebuia să fie şi ea atentă, poate trebuiau să fie atenți şi cei de la Mouratoglou, să îi spună exact când trebuie ia, poate, acea substanţă. Nu ştiu detaliile şi nu vreau să intru prea mult. Nu ştim dedesubturile.

Există sportivi care iau acele substanţe, numai că nu sunt prinşi pentru că ştiu exact când să elimine substanţa şi ştiu exact când să le ia. Eu, de exemplu, am fost testată săptămânal şi nu am luat niciodată. Dar nu pot să bag mâna în foc pentru ceilalţi sportivi.

Suplimentele sunt diferite de substanţele pe care preparatorii fizici şi medicii de la Academii le dau sportivilor. Suplimentele sunt exact pastilele de zi pe care fiecare persoană poate să le ia”, a declarat Sara Maria Popa, pentru as.ro.

Sara Maria Popa

Sara Maria Popa. Sursă foto: Facebook

Academia Mouratoglou îi condiționează și pe părinți

Sara Maria Popa a menționat că la Academia Mouratoglou sportivilor li se administrează, chiar de la o vârstă fragedă,  diverse substanțe. În acest sens părinții sunt solicitați să semneze un acord.

 „Am fost când aveam 12 ani. Am jucat la Academia Mouratoglou.

Este adevărat, de la o vârstă fragedă li se dau sportivilor nişte substanţe. La juniori, nu te controlează cei de la anti-doping. Te lasă un pic să mai creşti, să împlineşti 17 ani şi de atunci încep controalele mai intens.

Jucătorii şi părinţii trebuie să fie de acord. Li se dă o foaie şi trebuie să semneze să fie de acord să ia acea substanţă. Prima dată am fost speriată, chiar nu ştiam ce se întâmplă”, a explicat Sara Maria Popa.

Simona Halep, la ieșirea din Tribunal: „De abia aștept să revin pe teren”. Ce știe campioana noastră

. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat vina pentru dopajul Simonei Halep

Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, ar fi recunoscut pe 8 februarie în fața judecătorilor Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) că a existat o contaminare accidentală cu Roxadustat, despre care Simona Halep nu a știut.

Daniel Dobre, fostul antrenor al sportivei, susține că Mouratoglou ar fi recunoscut că Simonei Halep i s-ar fi prescris un medicament sau un supliment care, în final, s-a dovedit a fi contaminat.

Mouratoglou ar fi declarat judecătorilor că Simona Halep nu a fost conștientă de conținutul pudrei de colagen administrată de personalul Academiei pe care o conduce. Prin urmare, "contaminarea cu Roxadustat" a fost involuntară.